Meestal werk ik buiten, maar precies op de eerste zomerse dag vandaag had ik vanmorgen een vergadering en vanmiddag cursus. Gelukkig was ik vrij vroeg klaar en ik verheugde me enorm op mijn boek in de zon op het balkon. Klein dompertje dus toen eenmaal thuis bleek dat het behoorlijk hard waaide en de zon ik niet echt lekker meer scheen. En dat na een dag binnen terwijl het buiten 25 graden was. Uiteindelijk heb ik de geplande lamskoteletjes maar binnen in de grillpan klaargemaakt ipv buiten op de barbecue. Aangezien we in ons appartementencomplex alleen maar een elektrische barbecue mogen gebruiken maakt dat qua smaak toch niet echt verschil. Bij de gegrilde lamskoteletjes aten we deze fantastische tzatziki en salade met feta en pompoenpitten.
Tzatziki
Ingrediënten
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 5 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- evt kruiden naar smaak bijv.munt, peterselie, bieslook of dille
Geef een reactie