Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond en culinair 2017 toe!
Na een heftige (of minder heftige) jaarwisseling heb je misschien niet zoveel zin om eten te koken vandaag. Maar als je nog brak bent van de avond ervoor is een lekkere maaltijd wel weer een opknappertje. Oplossing: deze uiensoep. Snel te maken met ingrediënten die je misschien zelfs al in huis hebt en toch het gevoel dat je iets fatsoenlijks eet.
Uiensoep
Ingrediënten voor 4 flinke kommen soep
- 400 gram uien
- 60 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 liter runderbouillon
- zout en versgemalen peper
- 1/2 stokbrood
- 100 gram gruyere, geraspt
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een pan en bak de uien glazig. Strooi de bloem erover en giet na even omroeren de hete runderbouillon erop. Breng de soep aan de kook. Draai het vuur lager leg een deksel op de pan en laat de soep een half uur zachtjes doorkoken.
breng de soep op smaak met perpe en zout. Snijd het stokbrood in dunne plakken en rooster deze. Schep de soep in kommen leg de stukken stokbrood erin en verddel de geraspte kaas erover.
Zet de kommen in de voorverwarmde oven of onder de grill. Dien de soep op zodra er een goudgeel korstje op is gekomen.
bron: Culinaria Frankrijk
Geef een reactie