• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Uit eten in Ubud (Bali)

10 oktober 2012 By Martine 2 Reacties

In Ubud aten we de beroemde spareribs van de grill bij Naughty Nuri’s Warung, een piepklein eethuisje aan de rand van het centrum (Jalan Raya Sanggingan).
Supermals vlees in een lekkere marinade met een heerlijke aardappelpuree met knoflook erbij. Welliswaar liepen er enorme muizen op de zijmuren en was het de eerste maaltijd waarna onze darmen van slag raakten, maar het eten was heerlijk. Halverwege de maaltijd viel de stroom uit en werd het bij kaarslicht nog gezelliger.

Ook bijzonder was de maaltijd bij Ibu Oka house. Ze hebben een heel klein filiaaltje tegenover het paleis, waar heerlijke Babi Guling verkocht wordt. Babi Guling is Balinees voor “geroosterd speenvarken met Balinese kruiden”. Een jong speenvarken wordt gevuld met een mengsel van kemirinootjes, serehstengels, rawit pepers, base gede en base wangenan.
Het was er ontzettend druk toen wij er wilden eten en we werden doorverwezen naar hun grotere filiaal een paar honderd meter verder in een zijstraat. Minder bijzonder want dit was ineens een echt restaurant ipv een kleine ruimte met zicht op de “keuken” en het personeel was meer met elkaar bezig dan met de gasten. Maar het varkensvlees was heerlijk, sappig vlees met daarbij lekker knapperige stukjes huid en wat heel pittige groente, die we wat minder vonden.

Op een dag liepen we door een tussenstraatje terug naar het hotel, waarbij we langs een piepkleine warung (eethuisje) liepen. Er stond een vrouw in de deuropening die riep dat ze very good food had. Die avond gingen we naar een voorstelling in de tempel en hadden niet zoveel tijd om te eten. De vrouw wekte vertrouwen dat ze inderdaad iets kon in de keuken (nergens op gebaseerd natuurlijk) en we besloten daar ’s avonds te gaan eten. We gingen op het enige vrije tafeltje buiten zitten. Het andere tafeltje werd bezet door een Amerikaan die al een jaar of 20 in Ubud woonde en ons vertelde dat de vrouw jaren voor een heel goed restaurant gekookt heeft en toen voor zichzelf begonnen is. Ze kookt (h)eerlijk eten zonder toevoegingen. We hadden mie en nasi besteld en zeker de mie was de allerlekkerste van de hele vakantie. De toestand van de keuken was verontrustend voor Westerse begrippen, maar het eten was echt heerlijk. We zijn er later die week zelfs nog een keer gaan eten. En het kostte bijna niets; ik geloof dat we € 1,20 per persoon kwijt waren.

Categorie: reizen Tags: Bali, Indonesië, Ubud

Vorig bericht: « Martabak telor in Malioboro street
Volgend bericht: Markten in Singapore, Java en Bali »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine

    10 oktober 2012 om 12:19

    Ja, dat is wel een spannende; ergens na 20 jaar terugkomen. Je zal er inderdaad wel anders tegenaan kijken nu, maar aan de andere kant zie je met je levenservaring van nu misschien wel weer heel andere dingen.

    Beantwoorden
  2. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon

    10 oktober 2012 om 11:53

    Ik wil nu naar Indonesië! Ruim 20 jaar terug (ooit, toen ik nog jong was) zijn we er wezen backpacken, heerlijk. Ik wil altijd nog eens terug.Misschien ervaar ik het nu alleen wel anderes (kritischer?) Gr, Gerry

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in