• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vakantie in Andalusie deel 1

11 november 2017 By Martine Reageer

Espetos de sardinos

Vorige week vierde ik een hele week met Maarten vakantie in de buurt van Malaga in zonnig Andalusië, een streek in het zuiden van Spanje. Een van de specialiteiten van de streek zijn de espetos de sardinos, spiezen met sardientjes. De sardines worden op een houten spies gegrild naast een houtvuurtje, vaak in een bootje op het strand naast de chiringuitos (eethuisjes langs het strand). Ik ben er zelf niet zo gecharmeerd van, want ik vind sardines best lekker, maar vooral gedoe en gepruts. maar we moesten ze natuurlijk wel een keer gegeten hebben.

De kloof van Ronda

Het was al heerlijk om even terug in de zomer te belanden, want het was er zo’n 24 graden, maar ook de streek verraste me. Ik had altijd zo’n dor en droog idee van Spanje en hoewel sommige vooroordelen bevestigd werden heb ik ook prachtig landschap gezien. Zo bezochten we bijvoorbeeld Ronda, een plaatsje dat doormidden gekliefd is door een enorme kloof. Zo indrukwekkend!

Zwemmen bij Nerja

En heb ik met mijn toch wel lichte hekel aan het strand heerlijk gezwommen aan de kust een klein stukje voorbij Nerja. De zee was koud, maar zonder vieze flubberplanten en kwallen. Je hoeft maar een klein stukje het water in om te kunnen zwemmen, de stroming is niet al te sterk en het mooiste van alles: er is kiezelstrand! Niet zo kiezelig dat je niet meer lekker kunt liggen, maar er is geen zandstrand!! Ik hou het daar namelijk nog geen 10 minuten uit met zand dat overal gaat zitten en aan blijft plakken.

In Andalusie kun je ook uitstekend eten. De hammen zijn er fantastisch, ook in de supermarkten vind je kwalitatief goede produkten en uit eten gaan is een feestje (al hadden we ook een paar keer pech).

Het leukst hebben we gegeten aan het strand van Nerja. Dat is een vrij toeristisch strand, maar eind oktober was het er heel gezellig. Druk genoeg om gezellig te zijn, maar niet overvol. Restaurants, met pruttelende pannen paella en vis die aan een stok naast het vuur gegrild wordt. De boulevard is goed onderhouden en ook het uitzicht vanuit het water is mooi, rotsen, bergen en witte huisjes zonder de lelijke hoogbouw die je in andere kustplaatsen wel ziet.

Chiringuito Ayo

We lunchten 2 keer bij Chiringuito Ayo, waar de enorme pannen paella op hoog vuur stonden te pruttelen en we erg lekker gegeten hebben. Het zat er stampvol en de eerste keer hadden we geluk dat we aan het laatste vrije tafeltje konden aanschuiven. De tweede keer was het al vrij laat en daardoor minder druk. De bediening is snel en vriendelijk en binnen een mum van tijd stond er een heerlijk bord dampende paella met kip en grote garnalen voor ons neus. Hier en daar vonden we ook nog een schelpdiertje tussen de rijst. Het was een eenvoudige versie, maar wij vonden hem erg lekker. Voor
€ 7,50 eet je je buikje rond en als het niet genoeg was mag je gewoon nog een keer met je bord langs de pan lopen en krijg je nog zo’n heerlijk bord vol. Geen haute cuisine, maar voor een snelle lunch aan het strand zeker een aanrader. Zorg wel dat je er op tijd bent want half 2 en 3 uur zat het er stampvol.

Chiringuito de Ayo
Playa Burriana

29780 Nerja (Málaga)

El Casino in Frigiliana

Een van de mooiste witte dorpen van Andalusie is Frigiliana. De uitzichten vanuit het dorp zijn ook indrukwekkend en we hadden het geluk een tafeltje te vinden op het dakterras van restaurant El Casino. Het uitzicht over zee en het dal was fantastisch, de bediening uitermate vriendelijk en we aten er ook nog prima. We bestelden geitenvlees en entrecote en kregen daar lekkere ratatouille met couscous, patat en een opvallend smakelijke gepofte aardappel met de lekkerste aioli ever. We hebben de helft van elkaars bord af gegeten omdat we eigenlijk niet goed konden kiezen wat we het lekkerst vonden.

El Casino
Calle Real 95
29788 Frigiliana (Malaga)

Categorie: reizen, uit eten Tags: Andalusie, Spanje

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: oktober
Volgend bericht: Vakantie in Andalusië deel 2: churros in Rincón de la Victoria en Malaga »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in