Ik geloof niet dat ik ooit eerder iets aan Valentijnsdag gedaan heb, maar deze koekjes zijn te leuk om niet te maken. Maarten is dus vandaag heel schattig met een koektrommeltje van Koekiemonster gevuld met hartjeskoekjes naar zijn werk vertrokken.
Valentijnskoekjes
Ingrediënten
- 100 gram maizena
- snuf zout
- 200 gram bloem
- 100 gram suiker
- 225 gram koude boter
- mespunt rode kleurstof
Doe de helft van de boter, suiker en het zout in een kom. Zeef de helft van de maizena met de bloem boven de kom. Kneed met een koele hand tot een bal. Doe met de overige ingrediënten hetzelfde, maar nu met de rode kleurstof erbij.
Leg beide deegballen afgedekt een uur te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht 150 graden).
Rol het deeg uit en steek kleine hartjes uit de lap deeg. Als het deeg te hard is kneed je het even door of laat je het even op kamertemperatuur liggen tot het hanteerbaar is. Doe de uitgestoken hartjes in de hartjesgaten van de andere lap deeg. Steek er nu met een grotere hartjesvorm koekjes uit. Leg ze voorzichtig met een spatel op een bakplaat. Bak in ongeveer 20 minuten gaar. Leg ze voorzichtig op een rooster om af te koelen en hard te worden.
Taart blogger
Dit moet ik een keer proberen, ziet er goed en lekker uit.