• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vegetarische kerriesaus

9 februari 2020 By Martine 4 Reacties

Ik ben echt gek op Engelse kerrie. De geur vind ik fantastisch en ik kan echt heel erg blij worden van kerrieragout met ei of gehaktballetjes. Daar komen dan ook nog zeker recepten van op de blog.

Maar vandaag geef ik je het recept van een vegetarische kerriesaus die je gerust aan verstokte vleeseters kunt voorzetten. De linzen geven je namelijk het gevoel dat er iets gehaktachtigs door de saus zit.

Hoeft het niet vegetarisch dan kun je natuurlijk ook stukjes kip of geruld gehakt door de saus doen. En de groentebouillon vervangen door kip of runderbouillon. Ook met groenten kun je naar hartenlust variëren. Courgette of koolrabi combineren bijv. ook prima met deze kerriesaus.

Vegetarische kerriesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml bouillon
  • 65 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels Engelse kerrie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 250 gram champignons
  • 1 blikje linzen (310 gram)
  • 3 bosuitjes
  • peper en zout

Snijd de paprika’s in stukjes en de champignons in plakjes of in vieren (afhankelijk van de grootte). Snijd de bosui in ringetjes.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de groenten een paar minuten op middelhoog vuur. Doe de kerrie en de bloem erbij, roer tot de bloem opgenomen is door de boter en bak een paar minuten op laag vuur om de bloem te garen. Doe er dan scheut voor scheut de bouillon bij terwijl je blijft roeren. Stop met bouillon toevoegen als je de gewenste dikte hebt. Het mag best dun zijn (het wordt saus, geen ragout). Vind je de saus te dun, dan kun je hem even zachtjes laten koken. Roer de linzen door de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de vegetarische kerriesaus met rijst of pasta.

Categorie: saus Tags: vegetarisch

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: januari
Volgend bericht: Macaroni van vroeger »

Lees Interacties

Reacties

  1. loesje

    9 februari 2020 om 19:42

    Dit ga ik zeker een keertje maken, klinkt erg lekker.
    Ik heb nog nooit van Engelse kerrie gehoord, wat is daar anders aan? En waar koop je dat?

    Beantwoorden
    • Martine

      9 februari 2020 om 20:06

      Leuk! ben benieuwd wat je ervan vindt. Je hebt diverse kerriemengsels zoals bijv. Engelse kerrie en kerrie madras. De “gewone” kerrie uit de supermarkt kan ook prima, maar ik vind de Engelse kerrie van de Turkse winkel het lekkerst. Die koop ik voor €1,00 per bakje.

      Beantwoorden
  2. loesje

    10 februari 2020 om 20:47

    Dank voor je reactie. Hier in het dorp geen Turkse winkel meer, maar zodra ik ergens kom waar een Turkse winkel is ga ik op zoek naar Engelse kerrie. Heb het recept alvast opgeslagen.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vegetarische kokos kerriesaus - Aan tafel bij Anna schreef:
    1 maart 2021 om 16:07

    […] informatie vinden over reizen en mooie plekken. Een van de lekkere recepten van Martine was een vegetarische kerriesaus. Omdat ik ook graag vegetarisch kook en je hier goed veel seizoensgroenten aan kunt toevoegen heb […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in