• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vegetarische kerriesaus

9 februari 2020 By Martine 4 Reacties

Ik ben echt gek op Engelse kerrie. De geur vind ik fantastisch en ik kan echt heel erg blij worden van kerrieragout met ei of gehaktballetjes. Daar komen dan ook nog zeker recepten van op de blog.

Maar vandaag geef ik je het recept van een vegetarische kerriesaus die je gerust aan verstokte vleeseters kunt voorzetten. De linzen geven je namelijk het gevoel dat er iets gehaktachtigs door de saus zit.

Hoeft het niet vegetarisch dan kun je natuurlijk ook stukjes kip of geruld gehakt door de saus doen. En de groentebouillon vervangen door kip of runderbouillon. Ook met groenten kun je naar hartenlust variëren. Courgette of koolrabi combineren bijv. ook prima met deze kerriesaus.

Vegetarische kerriesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml bouillon
  • 65 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels Engelse kerrie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 250 gram champignons
  • 1 blikje linzen (310 gram)
  • 3 bosuitjes
  • peper en zout

Snijd de paprika’s in stukjes en de champignons in plakjes of in vieren (afhankelijk van de grootte). Snijd de bosui in ringetjes.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de groenten een paar minuten op middelhoog vuur. Doe de kerrie en de bloem erbij, roer tot de bloem opgenomen is door de boter en bak een paar minuten op laag vuur om de bloem te garen. Doe er dan scheut voor scheut de bouillon bij terwijl je blijft roeren. Stop met bouillon toevoegen als je de gewenste dikte hebt. Het mag best dun zijn (het wordt saus, geen ragout). Vind je de saus te dun, dan kun je hem even zachtjes laten koken. Roer de linzen door de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de vegetarische kerriesaus met rijst of pasta.

Categorie: saus Tags: vegetarisch

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: januari
Volgend bericht: Macaroni van vroeger »

Lees Interacties

Reacties

  1. loesje

    9 februari 2020 om 19:42

    Dit ga ik zeker een keertje maken, klinkt erg lekker.
    Ik heb nog nooit van Engelse kerrie gehoord, wat is daar anders aan? En waar koop je dat?

    Beantwoorden
    • Martine

      9 februari 2020 om 20:06

      Leuk! ben benieuwd wat je ervan vindt. Je hebt diverse kerriemengsels zoals bijv. Engelse kerrie en kerrie madras. De “gewone” kerrie uit de supermarkt kan ook prima, maar ik vind de Engelse kerrie van de Turkse winkel het lekkerst. Die koop ik voor €1,00 per bakje.

      Beantwoorden
  2. loesje

    10 februari 2020 om 20:47

    Dank voor je reactie. Hier in het dorp geen Turkse winkel meer, maar zodra ik ergens kom waar een Turkse winkel is ga ik op zoek naar Engelse kerrie. Heb het recept alvast opgeslagen.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vegetarische kokos kerriesaus - Aan tafel bij Anna schreef:
    1 maart 2021 om 16:07

    […] informatie vinden over reizen en mooie plekken. Een van de lekkere recepten van Martine was een vegetarische kerriesaus. Omdat ik ook graag vegetarisch kook en je hier goed veel seizoensgroenten aan kunt toevoegen heb […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in