• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vegetarische kerriesaus

9 februari 2020 By Martine 3 Reacties

Ik ben echt gek op Engelse kerrie. De geur vind ik fantastisch en ik kan echt heel erg blij worden van kerrieragout met ei of gehaktballetjes. Daar komen dan ook nog zeker recepten van op de blog.

Maar vandaag geef ik je het recept van een vegetarische kerriesaus die je gerust aan verstokte vleeseters kunt voorzetten. De linzen geven je namelijk het gevoel dat er iets gehaktachtigs door de saus zit.

Hoeft het niet vegetarisch dan kun je natuurlijk ook stukjes kip of geruld gehakt door de saus doen. En de groentebouillon vervangen door kip of runderbouillon. Ook met groenten kun je naar hartenlust variëren. Courgette of koolrabi combineren bijv. ook prima met deze kerriesaus.

Vegetarische kerriesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml bouillon
  • 65 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels Engelse kerrie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 250 gram champignons
  • 1 blikje linzen (310 gram)
  • 3 bosuitjes
  • peper en zout

Snijd de paprika’s in stukjes en de champignons in plakjes of in vieren (afhankelijk van de grootte). Snijd de bosui in ringetjes.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de groenten een paar minuten op middelhoog vuur. Doe de kerrie en de bloem erbij, roer tot de bloem opgenomen is door de boter en bak een paar minuten op laag vuur om de bloem te garen. Doe er dan scheut voor scheut de bouillon bij terwijl je blijft roeren. Stop met bouillon toevoegen als je de gewenste dikte hebt. Het mag best dun zijn (het wordt saus, geen ragout). Vind je de saus te dun, dan kun je hem even zachtjes laten koken. Roer de linzen door de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de vegetarische kerriesaus met rijst of pasta.

Categorie: saus Tags: vegetarisch

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: januari
Volgend bericht: Macaroni van vroeger »

Lees Interacties

Reacties

  1. loesje

    9 februari 2020 om 19:42

    Dit ga ik zeker een keertje maken, klinkt erg lekker.
    Ik heb nog nooit van Engelse kerrie gehoord, wat is daar anders aan? En waar koop je dat?

    Beantwoorden
    • Martine

      9 februari 2020 om 20:06

      Leuk! ben benieuwd wat je ervan vindt. Je hebt diverse kerriemengsels zoals bijv. Engelse kerrie en kerrie madras. De “gewone” kerrie uit de supermarkt kan ook prima, maar ik vind de Engelse kerrie van de Turkse winkel het lekkerst. Die koop ik voor €1,00 per bakje.

      Beantwoorden
  2. loesje

    10 februari 2020 om 20:47

    Dank voor je reactie. Hier in het dorp geen Turkse winkel meer, maar zodra ik ergens kom waar een Turkse winkel is ga ik op zoek naar Engelse kerrie. Heb het recept alvast opgeslagen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in