Grand café restaurant Loos in Rotterdam viert dit jaar haar 25 jarig bestaan en nodigde een aantal bloggers uit om aan te schuiven bij een verjaardagsdiner. Heel gezellig om zo medebloggers te ontmoeten,
Het diner bestond uit een proeverij van diverse gerechten van de kaart. Mijn mening is vrij kritisch als ik uit eten ga, maar hier viel niets op aan te merken. Ik heb gewoon heerlijk gegeten.
In 3 gangen konden we genieten van de specialiteiten van het huis:
Gacpacho met gemarineerde komkommer, gebakken coquilles met salie en kappertjes, salade met gemarineerde tonijn en wasabimayonaise |
Lekkere broodjes met roomboter met fleur de sel |
Heerlijke bloedworst met rode biet en appel |
Ik heb wel vaker bloedworst gegeten, maar ik vond het nooit echt lekker. Van deze bloedworst heb ik zitten smullen. Wat een goede combinatie met de biet en de appel. Na de voorgerechten was ik al om, maar er bleken nog veel meer lekkere gerechten te volgen.
Gegrilde zeebaarsfilet met Antiboise (met zeekraal en pasta) |
Groentenquiche met tomatenchutney |
Superlekkere patat |
Pasta met vongole en groene kruiden |
En daarna konden we nog genieten van een selectie heerlijk desserts, waarbij ik de creme brulee van tiramisu en de theetaart nooit meer zal vergeten. De theetaart van Koekela alleen al is een reden om naar Loos te gaan.
Proeverij van creme brulee in de smaken vanille, pistache en tiramisu
Aardbeien Romanoff
Op de achtergrond de heerlijke theetaart, speciaal gemaakt voor het jubileum
Martine
Helemaal mee eens 🙂