• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Verse springrolls met kip

28 juli 2017 By Martine 3 Reacties

Als lekkere lunch. tussendoortje of ’s avonds als avondeten; verse springrolls zijn op elk moment van de dag heerlijk gezond hapje. Alhoewel, hapje… Ze vullen verbazingwekkend goed.

Markt

Een van de leukste dingen (naast het eten) vond ik de markten in Vietnam. Van grote marktkramen in overdekte markthallen tot een klein teiltje vis of wat groenten op de straat. Overal wordt gehandeld en alle produkten zijn knettervers. Soms iets te vers naar mijn zin als het de verkoop van vis, kikkers of pluimvee betrof. Qua diervriendelijkheid loopt Vietnam niet voorop. Maar van de groenten, kruiden en het fruit werd ik zo blij. Alles ziet er blakend uit en komt zo van het land. De kruiden worden in grote groene bossen verkocht en het fruit is zongerijpt en heeft de prachtigste kleuren. De watermeloen en ananas zitten barstensvol heerlijk zoet sap en nu ik dit schrijf heb ik alweer heimwee naar alle heerlijke fruitsappen.
Gedroogde kruiden heb ik er bijna niet gezien, op een verdwaald zakje kaneel na. Je krijgt bij je soep of noodles altijd een lekkere bos kruiden gepresenteerd. Soms al in het gerecht verwerkt, maar zeker zo vaak pluk je zelf wat je lekker vindt en meng je dat zelf door je gerecht.

Zelf springrolls maken

Thuis had ik al eens verse springrolls gemaakt, maar die vond ik wat smakeloos. In Vietnam werd nog maar eens duidelijk hoe dat kwam. Er moeten verse kruiden door de springrolls en in combinatie met de vissaus of sojasaus waar je de rolletjes in dipt verandert de smakeloze hap in een enorme smaakexplosie. Het leuke van springrolls is dat je ze kunt vullen met wat je lekker vindt of toevallig nog in huis hebt liggen. Ideaal dus om restjes mee op te maken. Ook met de hoeveelheden kun je prima variëren. Maak ze gewoon zoals jij ze het lekkerst vindt.
Het rollen en weken van de rijstvellen (hier lees je hoe die gemaakt worden) moet je even onder de knie krijgen, maar als je eenmaal door hebt hoe het moet is het echt niet zo moeilijk.

Rijstvellen vind je in elk geval bij de toko, maar tegenwoordig ook in sommige supermarkten. Een grote AH heeft ze vaak wel.

Vietnamese springrolls

 

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 10 ronde rijstvellen (16 cm)
  • 2 flinke handen veldsla
  • 100 gram kippendij
  • 2 bosuitjes
  • flinke hand taugé
  • paar takjes platte peterselie
  • paar takjes munt
  • flinke hand gare rijstvermicelli (dunne rijstmie)
  • kommetje lichte sojasaus
  • scheutje sojasaus
  • scheutje olie
Snijd de kip in kleine blokjes en bak ze gaar in de olie. Doe er een scheutje sojasaus bij en roerbak ze een paar minuten. Laat de kip uitlekken en afkoelen.
Overgiet de taugé met wat kokend water en giet het na een minuut of 3 af. Laat de taugé uitlekken.
Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Leg alle ingrediënten voor de vulling klaar zodat je ze makkelijk kunt pakken.
Doe wat lauw water in een diep bord of schaal. Week een rijstvel in het water totdat het vel bijna zacht is. Dit duurde bij mij ongeveer een halve minuut. Leg het vel voorzichtig op een snijplank of een bord en leg wat veldsla, bosui, blaadjes munt en peterselie, blokjes kippendij, mie en taugé in het midden van het vel. Houd de zijkanten van het vel vrij anders kom je in de knoei met rollen.
Sla de voorkant van het vel over de vulling heen en vouw de zijkanten van het velletje rijstpapier over de vulling naar binnen. Rol het vel dan vanaf de voorkant strak op. Vul zo alle rijstvellen. Serveer de verse springrolls met de sojasaus.

Categorie: lunch Tags: groente, kip, Vietnam

Vorig bericht: « Vietnam deel 2: hoe worden rijstvellen (rice paper) gemaakt?
Volgend bericht: Knoflook-peterseliebroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicole

    28 juli 2017 om 14:04

    hmmm, ziet er heerlijk uit 🙂

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    28 juli 2017 om 21:50

    Dankjewel Nicole! Ze waren ook echt heel lekker.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. De favoriete culinaire reisbestemming van Duizend en 1 Dag: Vietnam | Eating Habits schreef:
    11 december 2019 om 11:13

    […] Springrolls […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in