• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vietnamees restaurant Xixo in Haarlem

14 augustus 2019 By Martine 6 Reacties

Af en toe gaan we via Social deal uit eten. De kwaliteit van de restaurants die we daarbij bezoeken is zeer wisselend en vaak besluiten we dan ook dat een bezoek eenmalig was. Leuk om geprobeerd te hebben. Maar soms stuiten we op iets bijzonders. En dat gebeurde bij Xixo in Haarlem.

In 2017 gingen Maarten en ik 3 weken naar Vietnam. We reisden er rond en hebben er vaak erg lekker gegeten. In Rotterdam heb ik bij Pho Hanoi erg goed gegeten, maar er was toen nog geen Vietnamees restaurant in Haarlem. Nu hebben we Xixo!

Het menu

Het social deal menu bestond uit vooraf de keuze tussen maissoep of zeevruchtensoep. Wij namen allebei de zeevruchtensoep en die was lekker.

Daarna kon je kiezen uit een springroll (Goi Cuon Traditional) of gebakken loempia’s (Cha Gio Ga). Ik vind ze allebei lekker, maar een gebakken loempia kan ik echt niet weerstaan dus die bestelde ik. Maarten nam de verse. Heerlijk.

Hoogtepunt van de maaltijd was de pho. We hadden de keus uit pho met ossenhaas en beefballetjes ( Pho Tai )of met rundvlees (Pho Bho Kho). Ik nam de eerste en Maarten de tweede. Wat een heerlijke soep zeg! De rijke smaak van de bouillon met het lekkere vlees en de groenten en kruiden. Het werd alleen wel een beetje veel na ook al een soepje vooraf dus we kregen de kommen niet helemaal leeg. Heel leuk was dat ik in Vietnam een kruid geproefd had dat ik erg lekker vond, maar waarvan ik ter plaatse niet heb kunnen achterhalen wat het was. Nu proefde ik het weer. Een heerlijk frisse anijsachtig kruid. Het bleek Thaise basilicum te zijn en dat kan ik hier gewoon kopen. Dat ik dat niet eerder ontdekt heb.

Het dessert bestond uit tapiocapudding met kokos. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van dit soort desserts, maar at mijn bakje toch moeiteloos leeg. Dit was eigenlijk best lekker!

conclusie

Viel er dan helemaal niets aan te merken vandaag? Ok, toch 2 kleine minpuntjes. De soep van het voorgerecht en het dessert werden in dezelfde soort (soep)kommetjes geserveerd. Het is misschien wat muggezifterig, maar ik zou voor het dessert toch een ander kommetje gebruiken. Je associeert het kommetje inmiddels toch met soep. Het tweede punt is dat we de tafeltjes wel erg dicht bij elkaar vonden staan. Het was nu niet druk, maar ik vind het niet fijn om zo dicht op een ander te zitten als ik zit te eten. Dat is persoonlijk natuurlijk. Voor hetzelfde geld wordt je vrienden voor het leven met de mensen naast je.

Ik was echt verrast door de kwaliteit van het eten. De eigenaar is erg vriendelijk en doet zijn best je zijn liefde voor het eten en de zaak over te brengen. Dat is wat ons betreft prima gelukt. We hebben heerlijk gegeten en komen hier zeker terug. Aanwinst dus voor Haarlem.

Xixo 
Kleine Houtstraat 31
2011 DE Haarlem 
023 737 0729 

Categorie: uit eten

Vorig bericht: « Lasagne met bolognesesaus
Volgend bericht: Kaascrackers »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ferdinand | Man Inside

    16 augustus 2019 om 16:16

    Dat klinkt erg goed. Ik ben een groot fan van de Vietnamese keuken!

    Beantwoorden
    • Martine

      17 augustus 2019 om 07:37

      Dan zou ik hier zeker eens gaan eten.

      Beantwoorden
  2. Gerry

    16 augustus 2019 om 18:27

    Hoihoi, wil je nog wel eens dubbelen: wij plannen in februari naar Vietnam re gaan en kunnen best wat insidertips gebruiken…
    Gr, Gerry/Adriaan

    Beantwoorden
    • Martine

      17 augustus 2019 om 07:39

      Goed idee! Gezellig en wij hebben nog wel wat tips denk ik. Hier vind je ons reisverslag alvast: Vietnam 2017

      Beantwoorden
      • Gerry

        17 augustus 2019 om 12:07

        Gauw een keertje afspreken. Heb al op je blog gespiekt, kookworkshop leek erg leuk.
        Wij kunnen bst vaak (mits je wilt natuurlijk) dus doe een voorzetje…

        Beantwoorden
        • Martine

          18 augustus 2019 om 10:02

          Doe ik! Ik zal je mailen. Wij hebben het de komende weken in de weekends druk, maar in oktober moet dat lukken.

          Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in