• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vietnamees restaurant Xixo in Haarlem

14 augustus 2019 By Martine 6 Reacties

Af en toe gaan we via Social deal uit eten. De kwaliteit van de restaurants die we daarbij bezoeken is zeer wisselend en vaak besluiten we dan ook dat een bezoek eenmalig was. Leuk om geprobeerd te hebben. Maar soms stuiten we op iets bijzonders. En dat gebeurde bij Xixo in Haarlem.

In 2017 gingen Maarten en ik 3 weken naar Vietnam. We reisden er rond en hebben er vaak erg lekker gegeten. In Rotterdam heb ik bij Pho Hanoi erg goed gegeten, maar er was toen nog geen Vietnamees restaurant in Haarlem. Nu hebben we Xixo!

Het menu

Het social deal menu bestond uit vooraf de keuze tussen maissoep of zeevruchtensoep. Wij namen allebei de zeevruchtensoep en die was lekker.

Daarna kon je kiezen uit een springroll (Goi Cuon Traditional) of gebakken loempia’s (Cha Gio Ga). Ik vind ze allebei lekker, maar een gebakken loempia kan ik echt niet weerstaan dus die bestelde ik. Maarten nam de verse. Heerlijk.

Hoogtepunt van de maaltijd was de pho. We hadden de keus uit pho met ossenhaas en beefballetjes ( Pho Tai )of met rundvlees (Pho Bho Kho). Ik nam de eerste en Maarten de tweede. Wat een heerlijke soep zeg! De rijke smaak van de bouillon met het lekkere vlees en de groenten en kruiden. Het werd alleen wel een beetje veel na ook al een soepje vooraf dus we kregen de kommen niet helemaal leeg. Heel leuk was dat ik in Vietnam een kruid geproefd had dat ik erg lekker vond, maar waarvan ik ter plaatse niet heb kunnen achterhalen wat het was. Nu proefde ik het weer. Een heerlijk frisse anijsachtig kruid. Het bleek Thaise basilicum te zijn en dat kan ik hier gewoon kopen. Dat ik dat niet eerder ontdekt heb.

Het dessert bestond uit tapiocapudding met kokos. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van dit soort desserts, maar at mijn bakje toch moeiteloos leeg. Dit was eigenlijk best lekker!

conclusie

Viel er dan helemaal niets aan te merken vandaag? Ok, toch 2 kleine minpuntjes. De soep van het voorgerecht en het dessert werden in dezelfde soort (soep)kommetjes geserveerd. Het is misschien wat muggezifterig, maar ik zou voor het dessert toch een ander kommetje gebruiken. Je associeert het kommetje inmiddels toch met soep. Het tweede punt is dat we de tafeltjes wel erg dicht bij elkaar vonden staan. Het was nu niet druk, maar ik vind het niet fijn om zo dicht op een ander te zitten als ik zit te eten. Dat is persoonlijk natuurlijk. Voor hetzelfde geld wordt je vrienden voor het leven met de mensen naast je.

Ik was echt verrast door de kwaliteit van het eten. De eigenaar is erg vriendelijk en doet zijn best je zijn liefde voor het eten en de zaak over te brengen. Dat is wat ons betreft prima gelukt. We hebben heerlijk gegeten en komen hier zeker terug. Aanwinst dus voor Haarlem.

Xixo 
Kleine Houtstraat 31
2011 DE Haarlem 
023 737 0729 

Categorie: uit eten

Vorig bericht: « Lasagne met bolognesesaus
Volgend bericht: Kaascrackers »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ferdinand | Man Inside

    16 augustus 2019 om 16:16

    Dat klinkt erg goed. Ik ben een groot fan van de Vietnamese keuken!

    Beantwoorden
    • Martine

      17 augustus 2019 om 07:37

      Dan zou ik hier zeker eens gaan eten.

      Beantwoorden
  2. Gerry

    16 augustus 2019 om 18:27

    Hoihoi, wil je nog wel eens dubbelen: wij plannen in februari naar Vietnam re gaan en kunnen best wat insidertips gebruiken…
    Gr, Gerry/Adriaan

    Beantwoorden
    • Martine

      17 augustus 2019 om 07:39

      Goed idee! Gezellig en wij hebben nog wel wat tips denk ik. Hier vind je ons reisverslag alvast: Vietnam 2017

      Beantwoorden
      • Gerry

        17 augustus 2019 om 12:07

        Gauw een keertje afspreken. Heb al op je blog gespiekt, kookworkshop leek erg leuk.
        Wij kunnen bst vaak (mits je wilt natuurlijk) dus doe een voorzetje…

        Beantwoorden
        • Martine

          18 augustus 2019 om 10:02

          Doe ik! Ik zal je mailen. Wij hebben het de komende weken in de weekends druk, maar in oktober moet dat lukken.

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in