Dit is alweer de laatste van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertelde je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang (foodtour), Hoi An en Dong Hoi (grottenexcursie).
Zoals je in de post over streetfood in Vietnam kon lezen aten we meerdere keren deze heerlijke Vietnamese pizza. Je kunt hiermee volop variëren. We hebben ze gegeten met chilisaus, met een gesmolten puntje vache qui rit, met droge gebakken uitjes, veel gehakt, weinig gehakt, pittig en mild van smaak enz. Het maakt dus niet zo erg veel uit wat je doet. Je kunt ze net als de Vietnamezen boven hete kolen bakken, maar ik deed het bij gebrek aan kolen in de koekenpan. Dat deed het ook prima als is het minder romantisch.
Als afsluiter van de Vietnam tiendaagse geef ik je nu het recept van dit heerlijke hapje dat het erg goed als warme lunch doet.
Vietnamese pizza (Bánh Tráng Nuong)
Ingrediënten voor 6 pizza’s
- 6 grote, ronde gedroogde rijstvellen
- 300 gram gemengd gehakt
- 100 gram fijne spekreepjes
- 6 eieren
- een bosje bosuitjes
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel gemalen witte peper
- 1 theelepel mayonaise
- srirachasaus naar smaak
Bak de spekreepjes samen met het gehakt op middelhoog vuur. Voeg de vissaus en de peper toe en roerbak op hoog vuur tot het gehakt gaar en het vocht verdampt is.
Snijd de bosuien in ringetjes. Verhit een koekenpan en leg er een rijstvel in. Druk met een spatel een beetje aan in de pan . Breek een ei boven het rijstvel en smeer het met de spatel uit zodat het goed verdeeld is. Verdeel ongeveer 1/6 van het gehakt over het vel en strooi de bosui erover. Smeer er de mayonaise en wat srirachasaus overheen en vouw het rijstvel met behulp van de spatel voorzichtig dubbel. Bak aan beide kanten nog even tot het rijstvel goudbruin en het ei gestold is. Voor het echte Vietnamese gevoel dien je dit op in een vel papier, maar op een bord geeft minder rommel.
Meer Vietnamees
Als je de Vietnamese smaak te pakken hebt vind je op de blog ook nog Vietnamese loempia’s , verse springrolls en eggcoffee .
Anne
Geweldig recept! Ik zocht iets anders om met rijstvellen te doen ipv de gewone rolletjes. Deze ga ik proberen met vega gehakt 🙂 merci!
Martine
Leuk Anne! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik maak ze regelmatig als lunch.
Dat vermoeden had ik toch wel maar ik twijfelde heel erg dus ik dacht, :dan maar ’n domme” vraag😉 dank u wel voor het snelle antwoord,☺️
Ohhhh, dit ziet er heerlijk uit zeg!
Ik was op een hele andere manier op je blog beland, maar ik heb meteen even verder gesnuffeld.
Dit is ook echt heel lekker 😀. Leuk dat je nog even doorsnuffelde!