• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vietnamese pizza met rijstvellen (Bánh Tráng Nuong)

28 januari 2020 By Martine 6 Reacties

Dit is alweer de laatste van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertelde je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang (foodtour), Hoi An en Dong Hoi (grottenexcursie).

Zoals je in de post over streetfood in Vietnam kon lezen aten we meerdere keren deze heerlijke Vietnamese pizza. Je kunt hiermee volop variëren. We hebben ze gegeten met chilisaus, met een gesmolten puntje vache qui rit, met droge gebakken uitjes, veel gehakt, weinig gehakt, pittig en mild van smaak enz. Het maakt dus niet zo erg veel uit wat je doet. Je kunt ze net als de Vietnamezen boven hete kolen bakken, maar ik deed het bij gebrek aan kolen in de koekenpan. Dat deed het ook prima als is het minder romantisch.

Als afsluiter van de Vietnam tiendaagse geef ik je nu het recept van dit heerlijke hapje dat het erg goed als warme lunch doet.

Vietnamese pizza (Bánh Tráng Nuong)

Ingrediënten voor 6 pizza’s

  • 6 grote, ronde gedroogde rijstvellen
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 100 gram fijne spekreepjes
  • 6 eieren
  • een bosje bosuitjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1 theelepel mayonaise
  • srirachasaus naar smaak

Bak de spekreepjes samen met het gehakt op middelhoog vuur. Voeg de vissaus en de peper toe en roerbak op hoog vuur tot het gehakt gaar en het vocht verdampt is.

Snijd de bosuien in ringetjes. Verhit een koekenpan en leg er een rijstvel in. Druk met een spatel een beetje aan in de pan . Breek een ei boven het rijstvel en smeer het met de spatel uit zodat het goed verdeeld is. Verdeel ongeveer 1/6 van het gehakt over het vel en strooi de bosui erover. Smeer er de mayonaise en wat srirachasaus overheen en vouw het rijstvel met behulp van de spatel voorzichtig dubbel. Bak aan beide kanten nog even tot het rijstvel goudbruin en het ei gestold is. Voor het echte Vietnamese gevoel dien je dit op in een vel papier, maar op een bord geeft minder rommel.

Meer Vietnamees

Als je de Vietnamese smaak te pakken hebt vind je op de blog ook nog Vietnamese loempia’s , verse springrolls en eggcoffee .

Categorie: lunch Tags: Azie, streetfood, Vietnam, Vietnam tiendaagse

Vorig bericht: « Streetfood in Vietnam
Volgend bericht: Vervoer naar en in Londen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne

    3 juni 2020 om 21:13

    Geweldig recept! Ik zocht iets anders om met rijstvellen te doen ipv de gewone rolletjes. Deze ga ik proberen met vega gehakt 🙂 merci!

    Beantwoorden
    • Martine

      3 juni 2020 om 23:00

      Leuk Anne! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik maak ze regelmatig als lunch.

      Beantwoorden
  2. Adrie

    8 augustus 2020 om 15:26

    Dat vermoeden had ik toch wel maar ik twijfelde heel erg dus ik dacht, :dan maar ’n domme” vraag😉 dank u wel voor het snelle antwoord,☺️

    Beantwoorden
  3. Denise

    25 oktober 2021 om 10:56

    Ohhhh, dit ziet er heerlijk uit zeg!
    Ik was op een hele andere manier op je blog beland, maar ik heb meteen even verder gesnuffeld.

    Beantwoorden
    • Martine

      25 oktober 2021 om 19:18

      Dit is ook echt heel lekker 😀. Leuk dat je nog even doorsnuffelde!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in