• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vietnamese pizza met rijstvellen (Bánh Tráng Nuong)

28 januari 2020 By Martine 6 Reacties

Dit is alweer de laatste van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertelde je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang (foodtour), Hoi An en Dong Hoi (grottenexcursie).

Zoals je in de post over streetfood in Vietnam kon lezen aten we meerdere keren deze heerlijke Vietnamese pizza. Je kunt hiermee volop variëren. We hebben ze gegeten met chilisaus, met een gesmolten puntje vache qui rit, met droge gebakken uitjes, veel gehakt, weinig gehakt, pittig en mild van smaak enz. Het maakt dus niet zo erg veel uit wat je doet. Je kunt ze net als de Vietnamezen boven hete kolen bakken, maar ik deed het bij gebrek aan kolen in de koekenpan. Dat deed het ook prima als is het minder romantisch.

Als afsluiter van de Vietnam tiendaagse geef ik je nu het recept van dit heerlijke hapje dat het erg goed als warme lunch doet.

Vietnamese pizza (Bánh Tráng Nuong)

Ingrediënten voor 6 pizza’s

  • 6 grote, ronde gedroogde rijstvellen
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 100 gram fijne spekreepjes
  • 6 eieren
  • een bosje bosuitjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1 theelepel mayonaise
  • srirachasaus naar smaak

Bak de spekreepjes samen met het gehakt op middelhoog vuur. Voeg de vissaus en de peper toe en roerbak op hoog vuur tot het gehakt gaar en het vocht verdampt is.

Snijd de bosuien in ringetjes. Verhit een koekenpan en leg er een rijstvel in. Druk met een spatel een beetje aan in de pan . Breek een ei boven het rijstvel en smeer het met de spatel uit zodat het goed verdeeld is. Verdeel ongeveer 1/6 van het gehakt over het vel en strooi de bosui erover. Smeer er de mayonaise en wat srirachasaus overheen en vouw het rijstvel met behulp van de spatel voorzichtig dubbel. Bak aan beide kanten nog even tot het rijstvel goudbruin en het ei gestold is. Voor het echte Vietnamese gevoel dien je dit op in een vel papier, maar op een bord geeft minder rommel.

Meer Vietnamees

Als je de Vietnamese smaak te pakken hebt vind je op de blog ook nog Vietnamese loempia’s , verse springrolls en eggcoffee .

Categorie: lunch Tags: Azie, streetfood, Vietnam, Vietnam tiendaagse

Vorig bericht: « Streetfood in Vietnam
Volgend bericht: Vervoer naar en in Londen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne

    3 juni 2020 om 21:13

    Geweldig recept! Ik zocht iets anders om met rijstvellen te doen ipv de gewone rolletjes. Deze ga ik proberen met vega gehakt 🙂 merci!

    Beantwoorden
    • Martine

      3 juni 2020 om 23:00

      Leuk Anne! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik maak ze regelmatig als lunch.

      Beantwoorden
  2. Adrie

    8 augustus 2020 om 15:26

    Dat vermoeden had ik toch wel maar ik twijfelde heel erg dus ik dacht, :dan maar ’n domme” vraag😉 dank u wel voor het snelle antwoord,☺️

    Beantwoorden
  3. Denise

    25 oktober 2021 om 10:56

    Ohhhh, dit ziet er heerlijk uit zeg!
    Ik was op een hele andere manier op je blog beland, maar ik heb meteen even verder gesnuffeld.

    Beantwoorden
    • Martine

      25 oktober 2021 om 19:18

      Dit is ook echt heel lekker 😀. Leuk dat je nog even doorsnuffelde!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in