• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vlammende tosti met gehakt

5 augustus 2016 By Martine 5 Reacties

Al een hele tijd geleden verzon ik dat een pittige tosti met gehakt wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Op de een of andere manier kwam het er toch steeds niet van het te maken. Best vreemd want ik ben nogal een tosti freak en er komt hier minstens 1 keer per week een tosti op tafel,

Er staan al diverse varianten op mijn blog zoals die met ossenworst; tomatentapenade en geitenkaas; pesto, kaas en rivierkreeftjes; kaassaus en met tonijn

Afgelopen weekend moest ik weer denken aan die tosti met gehakt. Het lekkere brood dat ik in gedachten had was op en ik vond gewoon brood niet leuk op de foto (het leven van een foodblogger is niet altijd gemakkelijk…). Ik kocht toen maar kleine, nog af te bakken ciabattabroodjes, maar je zou het ook prima met een grote afbakciabatta kunnen doen.
Ik had vrij veel gehakt (250 gram) en hield nog een flinke portie over. Die heb ik de volgende dag met gebakken rijst en groenten gegeten. Voortaan maak ik dus een dubbele portie als ik deze tosti’s maak, want dat was echt een top idee, al zeg ik het zelf. In het recept heb ik de hoeveelheden aangepast naar een passende hoeveelheid gehakt voor 2 broodjes.De hoeveelheden komen allemaal niet zo krap, dus stop er vooral in wat je zelf lekker vindt.

Je kunt het gehakt op allerlei manieren kruiden waardoor je oneindig veel variaties op deze tosti kunt maken. Andere groenten zoals champignons, courgette, wortel of tomaat lijken me ook heel lekker. Let er alleen op dat je gehaktmengsel niet te nat wordt en dat je de groenten in kleine stukjes snijdt. Anders wordt het vullen een drama.
Als je geen tosti-ijzer hebt kun je de broodjes ook nog even terugleggen in de oven. Als de kaas gesmolten is zijn ze goed.

​

Vlammende tosti met gehakt

Ingrediënten voor 2 tosti’s

  • 2 afbak ciabatta´s (de eenpersoons broodjes)
  • 150 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
  • plakjes kaas
  • 0,25 puntpaprika
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 0,25 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • snuf gerookte paprikapoeder (pittig)
  • snuf grillkruiden (ik had “easy grill” van Simple spices)
  • scheutje olie om in te bakken
Bak de ciabatta’s 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Snijd het sjalotje, de knoflook en de paprika in kleine stukjes. Bak ze een minuutje in de olie en voeg dan het gehakt toe. Bak het rul en voeg dan de sambal toe. Kruid het gehakt met ruim peper en zout, de paprikapoeder en de grillkruiden. Proef of het naar je smaak is.
Beleg de aan 1 kant ingesneden broodjes met een beetje kaas en leg er dan de helft van het gehakt op. Leg daar weer wat kaas op en beleg het andere broodje op dezelfde manier.
Bak ze in een tosti-ijzer.

Categorie: tosti Tags: gehakt

Vorig bericht: « Tiramisu ijs
Volgend bericht: Okonomiyaki bij Japanese pancake world »

Lees Interacties

Reacties

  1. Monique Voskuil

    12 december 2016 om 19:51

    Dit lijkt me idd wel erg lekker..nou ik niet echt tegen pittig kan…zal ik het met de sambal wat minder doen denk ik….Monique

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    13 december 2016 om 18:41

    Dat kan natuurlijk prima. Maak je hem gewoon zo pittig als je zelf lekker vindt.

    Beantwoorden
  3. Greet

    17 februari 2020 om 13:01

    Deze ga ik zeker maken ,water staat Muallem in mijn mond !!

    Beantwoorden
    • Martine

      25 februari 2020 om 10:24

      Dat begrijp ik wel, want deze tosti is erg lekker.

      Beantwoorden
  4. Rene

    17 april 2020 om 14:10

    Heerlijke tosti, voor mij van het beetje sambal asn de lage kant en heb deze vervangen voor de Jolokia Badjak.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in