• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vlammende tosti met gehakt

5 augustus 2016 By Martine 5 Reacties

Al een hele tijd geleden verzon ik dat een pittige tosti met gehakt wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Op de een of andere manier kwam het er toch steeds niet van het te maken. Best vreemd want ik ben nogal een tosti freak en er komt hier minstens 1 keer per week een tosti op tafel,

Er staan al diverse varianten op mijn blog zoals die met ossenworst; tomatentapenade en geitenkaas; pesto, kaas en rivierkreeftjes; kaassaus en met tonijn

Afgelopen weekend moest ik weer denken aan die tosti met gehakt. Het lekkere brood dat ik in gedachten had was op en ik vond gewoon brood niet leuk op de foto (het leven van een foodblogger is niet altijd gemakkelijk…). Ik kocht toen maar kleine, nog af te bakken ciabattabroodjes, maar je zou het ook prima met een grote afbakciabatta kunnen doen.
Ik had vrij veel gehakt (250 gram) en hield nog een flinke portie over. Die heb ik de volgende dag met gebakken rijst en groenten gegeten. Voortaan maak ik dus een dubbele portie als ik deze tosti’s maak, want dat was echt een top idee, al zeg ik het zelf. In het recept heb ik de hoeveelheden aangepast naar een passende hoeveelheid gehakt voor 2 broodjes.De hoeveelheden komen allemaal niet zo krap, dus stop er vooral in wat je zelf lekker vindt.

Je kunt het gehakt op allerlei manieren kruiden waardoor je oneindig veel variaties op deze tosti kunt maken. Andere groenten zoals champignons, courgette, wortel of tomaat lijken me ook heel lekker. Let er alleen op dat je gehaktmengsel niet te nat wordt en dat je de groenten in kleine stukjes snijdt. Anders wordt het vullen een drama.
Als je geen tosti-ijzer hebt kun je de broodjes ook nog even terugleggen in de oven. Als de kaas gesmolten is zijn ze goed.

​

Vlammende tosti met gehakt

Ingrediënten voor 2 tosti’s

  • 2 afbak ciabatta´s (de eenpersoons broodjes)
  • 150 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
  • plakjes kaas
  • 0,25 puntpaprika
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 0,25 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • snuf gerookte paprikapoeder (pittig)
  • snuf grillkruiden (ik had “easy grill” van Simple spices)
  • scheutje olie om in te bakken
Bak de ciabatta’s 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Snijd het sjalotje, de knoflook en de paprika in kleine stukjes. Bak ze een minuutje in de olie en voeg dan het gehakt toe. Bak het rul en voeg dan de sambal toe. Kruid het gehakt met ruim peper en zout, de paprikapoeder en de grillkruiden. Proef of het naar je smaak is.
Beleg de aan 1 kant ingesneden broodjes met een beetje kaas en leg er dan de helft van het gehakt op. Leg daar weer wat kaas op en beleg het andere broodje op dezelfde manier.
Bak ze in een tosti-ijzer.

Categorie: tosti Tags: gehakt

Vorig bericht: « Tiramisu ijs
Volgend bericht: Okonomiyaki bij Japanese pancake world »

Lees Interacties

Reacties

  1. Monique Voskuil

    12 december 2016 om 19:51

    Dit lijkt me idd wel erg lekker..nou ik niet echt tegen pittig kan…zal ik het met de sambal wat minder doen denk ik….Monique

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    13 december 2016 om 18:41

    Dat kan natuurlijk prima. Maak je hem gewoon zo pittig als je zelf lekker vindt.

    Beantwoorden
  3. Greet

    17 februari 2020 om 13:01

    Deze ga ik zeker maken ,water staat Muallem in mijn mond !!

    Beantwoorden
    • Martine

      25 februari 2020 om 10:24

      Dat begrijp ik wel, want deze tosti is erg lekker.

      Beantwoorden
  4. Rene

    17 april 2020 om 14:10

    Heerlijke tosti, voor mij van het beetje sambal asn de lage kant en heb deze vervangen voor de Jolokia Badjak.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in