Al een hele tijd geleden verzon ik dat een pittige tosti met gehakt wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Op de een of andere manier kwam het er toch steeds niet van het te maken. Best vreemd want ik ben nogal een tosti freak en er komt hier minstens 1 keer per week een tosti op tafel,
Er staan al diverse varianten op mijn blog zoals die met ossenworst; tomatentapenade en geitenkaas; pesto, kaas en rivierkreeftjes; kaassaus en met tonijn
Afgelopen weekend moest ik weer denken aan die tosti met gehakt. Het lekkere brood dat ik in gedachten had was op en ik vond gewoon brood niet leuk op de foto (het leven van een foodblogger is niet altijd gemakkelijk…). Ik kocht toen maar kleine, nog af te bakken ciabattabroodjes, maar je zou het ook prima met een grote afbakciabatta kunnen doen.
Ik had vrij veel gehakt (250 gram) en hield nog een flinke portie over. Die heb ik de volgende dag met gebakken rijst en groenten gegeten. Voortaan maak ik dus een dubbele portie als ik deze tosti’s maak, want dat was echt een top idee, al zeg ik het zelf. In het recept heb ik de hoeveelheden aangepast naar een passende hoeveelheid gehakt voor 2 broodjes.De hoeveelheden komen allemaal niet zo krap, dus stop er vooral in wat je zelf lekker vindt.
Vlammende tosti met gehakt
Ingrediënten voor 2 tosti’s
- 2 afbak ciabatta´s (de eenpersoons broodjes)
- 150 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
- plakjes kaas
- 0,25 puntpaprika
- 1 klein sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 0,25 theelepel sambal badjak
- peper en zout
- snuf gerookte paprikapoeder (pittig)
- snuf grillkruiden (ik had “easy grill” van Simple spices)
- scheutje olie om in te bakken
Monique Voskuil
Dit lijkt me idd wel erg lekker..nou ik niet echt tegen pittig kan…zal ik het met de sambal wat minder doen denk ik….Monique
Martine (Duizenden1dag)
Dat kan natuurlijk prima. Maak je hem gewoon zo pittig als je zelf lekker vindt.
Greet
Deze ga ik zeker maken ,water staat Muallem in mijn mond !!
Martine
Dat begrijp ik wel, want deze tosti is erg lekker.
Rene
Heerlijke tosti, voor mij van het beetje sambal asn de lage kant en heb deze vervangen voor de Jolokia Badjak.