• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Vlammende tosti met gehakt

5 augustus 2016 By Martine 5 Reacties

Al een hele tijd geleden verzon ik dat een pittige tosti met gehakt wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Op de een of andere manier kwam het er toch steeds niet van het te maken. Best vreemd want ik ben nogal een tosti freak en er komt hier minstens 1 keer per week een tosti op tafel,

Er staan al diverse varianten op mijn blog zoals die met ossenworst; tomatentapenade en geitenkaas; pesto, kaas en rivierkreeftjes; kaassaus en met tonijn

Afgelopen weekend moest ik weer denken aan die tosti met gehakt. Het lekkere brood dat ik in gedachten had was op en ik vond gewoon brood niet leuk op de foto (het leven van een foodblogger is niet altijd gemakkelijk…). Ik kocht toen maar kleine, nog af te bakken ciabattabroodjes, maar je zou het ook prima met een grote afbakciabatta kunnen doen.
Ik had vrij veel gehakt (250 gram) en hield nog een flinke portie over. Die heb ik de volgende dag met gebakken rijst en groenten gegeten. Voortaan maak ik dus een dubbele portie als ik deze tosti’s maak, want dat was echt een top idee, al zeg ik het zelf. In het recept heb ik de hoeveelheden aangepast naar een passende hoeveelheid gehakt voor 2 broodjes.De hoeveelheden komen allemaal niet zo krap, dus stop er vooral in wat je zelf lekker vindt.

Je kunt het gehakt op allerlei manieren kruiden waardoor je oneindig veel variaties op deze tosti kunt maken. Andere groenten zoals champignons, courgette, wortel of tomaat lijken me ook heel lekker. Let er alleen op dat je gehaktmengsel niet te nat wordt en dat je de groenten in kleine stukjes snijdt. Anders wordt het vullen een drama.
Als je geen tosti-ijzer hebt kun je de broodjes ook nog even terugleggen in de oven. Als de kaas gesmolten is zijn ze goed.

​

Vlammende tosti met gehakt

Ingrediënten voor 2 tosti’s

  • 2 afbak ciabatta´s (de eenpersoons broodjes)
  • 150 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
  • plakjes kaas
  • 0,25 puntpaprika
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 0,25 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • snuf gerookte paprikapoeder (pittig)
  • snuf grillkruiden (ik had “easy grill” van Simple spices)
  • scheutje olie om in te bakken
Bak de ciabatta’s 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Snijd het sjalotje, de knoflook en de paprika in kleine stukjes. Bak ze een minuutje in de olie en voeg dan het gehakt toe. Bak het rul en voeg dan de sambal toe. Kruid het gehakt met ruim peper en zout, de paprikapoeder en de grillkruiden. Proef of het naar je smaak is.
Beleg de aan 1 kant ingesneden broodjes met een beetje kaas en leg er dan de helft van het gehakt op. Leg daar weer wat kaas op en beleg het andere broodje op dezelfde manier.
Bak ze in een tosti-ijzer.

Categorie: tosti Tags: gehakt

Vorig bericht: « Tiramisu ijs
Volgend bericht: Okonomiyaki bij Japanese pancake world »

Lees Interacties

Reacties

  1. Monique Voskuil

    12 december 2016 om 19:51

    Dit lijkt me idd wel erg lekker..nou ik niet echt tegen pittig kan…zal ik het met de sambal wat minder doen denk ik….Monique

    Beantwoorden
  2. Martine (Duizenden1dag)

    13 december 2016 om 18:41

    Dat kan natuurlijk prima. Maak je hem gewoon zo pittig als je zelf lekker vindt.

    Beantwoorden
  3. Greet

    17 februari 2020 om 13:01

    Deze ga ik zeker maken ,water staat Muallem in mijn mond !!

    Beantwoorden
    • Martine

      25 februari 2020 om 10:24

      Dat begrijp ik wel, want deze tosti is erg lekker.

      Beantwoorden
  4. Rene

    17 april 2020 om 14:10

    Heerlijke tosti, voor mij van het beetje sambal asn de lage kant en heb deze vervangen voor de Jolokia Badjak.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in