• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Voedzame mueslirepen

28 maart 2014 By Martine Reageer

Als ik uit mijn werk kom heb ik altijd ontzettende trek in iets lekkers. En meestal duurt het dan nog best lang voordat we kunnen avondeten. Gevaarlijk momentje dus, want ik loop dan het risico dat ik van alles bij elkaar ga snaaien. Ik heb natuurlijk al diverse methoden geprobeerd om de tijd tussen 17.00 uur en 19.00 uur te overbruggen, maar het blijft lastig. Deze mueslirepen zorgen voor een langdurig voldaan gevoel, dus die gaan mee in de tas voor in de auto onderweg naar huis. Tegen de tijd dat ik thuis ben red ik het dan wel weer even.

Je kunt naar hartenlust variëren met deze repen. Gebruik eens rozijnen ipv noten, neem een ander soort olie of gebruik honing ipv palmsiroop.
 
Hoe zorg jij ervoor dat je niet alles bij elkaar snaait als je wat langer op je avondeten moet wachten?

De eetlepels die ik gebruik zijn 15 ml. Gebruik dus niet zomaar een willekeurige eetlepel, maar neem de eetlepel van een maatlepelsetje. Ze kosten maar een paar euro en je hebt er veel gemak van.

Voedzame mueslirepen

Ingrediënten voor ongeveer 8 repen

  • 125 gram havervlokken
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 1 eetlepel kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel gepeld hennepzaad
  • 4 eetlepels gemengde ongebrande noten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels palmsiroop
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels kokosolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle vaste ingrediënten in een keukenmachine en maal ze tot alles goed gemengd is. Zorg er wel voor dat je het niet al te fijn maalt. Het is lekker als je nog stukjes noot proeft in je mueslirepen.
Doe dan de vloeibare ingrediënten erbij en meng goed. Je kunt eventueel de vloeibare ingrediënten even een beetje verwarmen in een pannetje of de magnetron. Dan wordt het iets dunner en kun je het nog makkelijker mengen.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Ik gebruikte een iets te groot brownieblik. Zorg dat het mengsel ongeveer een centimeter dik is. Het mengsel is zo stevig dat je het prima in een te groot bakblik kunt stoppen. Druk het wel even goed aan, anders heb je kans dat de repen te kruimelig worden.
Bak de massa 15-20 minuten in de oven. Het moet licht gebruind zijn en is nog redelijk zacht. Zodra het mengsel afkoelt wordt het harder.
Laat het mengsel een beetje afkoelen, haal het dan voorzichtig uit het bakblik en snijd het in repen. Laat dan helemaal afkoelen. Als je te lang wacht kun je het niet goed meer snijden. Het zal dan gaan brokkelen en je krijgt geen mooie repen meer. Mocht je toch te laat zijn. Brokkel het dan maar helemaal af of maal het in de keukenmachine. Lekker voor door de yoghurt, kwark of havermout.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: koek

Vorig bericht: « Ovenschotel met aardappel, prei en kip
Volgend bericht: Gekruide kipnuggets »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in