• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Voedzame mueslirepen

28 maart 2014 By Martine Reageer

Als ik uit mijn werk kom heb ik altijd ontzettende trek in iets lekkers. En meestal duurt het dan nog best lang voordat we kunnen avondeten. Gevaarlijk momentje dus, want ik loop dan het risico dat ik van alles bij elkaar ga snaaien. Ik heb natuurlijk al diverse methoden geprobeerd om de tijd tussen 17.00 uur en 19.00 uur te overbruggen, maar het blijft lastig. Deze mueslirepen zorgen voor een langdurig voldaan gevoel, dus die gaan mee in de tas voor in de auto onderweg naar huis. Tegen de tijd dat ik thuis ben red ik het dan wel weer even.

Je kunt naar hartenlust variëren met deze repen. Gebruik eens rozijnen ipv noten, neem een ander soort olie of gebruik honing ipv palmsiroop.
 
Hoe zorg jij ervoor dat je niet alles bij elkaar snaait als je wat langer op je avondeten moet wachten?

De eetlepels die ik gebruik zijn 15 ml. Gebruik dus niet zomaar een willekeurige eetlepel, maar neem de eetlepel van een maatlepelsetje. Ze kosten maar een paar euro en je hebt er veel gemak van.

Voedzame mueslirepen

Ingrediënten voor ongeveer 8 repen

  • 125 gram havervlokken
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 1 eetlepel kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel gepeld hennepzaad
  • 4 eetlepels gemengde ongebrande noten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels palmsiroop
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels kokosolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle vaste ingrediënten in een keukenmachine en maal ze tot alles goed gemengd is. Zorg er wel voor dat je het niet al te fijn maalt. Het is lekker als je nog stukjes noot proeft in je mueslirepen.
Doe dan de vloeibare ingrediënten erbij en meng goed. Je kunt eventueel de vloeibare ingrediënten even een beetje verwarmen in een pannetje of de magnetron. Dan wordt het iets dunner en kun je het nog makkelijker mengen.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Ik gebruikte een iets te groot brownieblik. Zorg dat het mengsel ongeveer een centimeter dik is. Het mengsel is zo stevig dat je het prima in een te groot bakblik kunt stoppen. Druk het wel even goed aan, anders heb je kans dat de repen te kruimelig worden.
Bak de massa 15-20 minuten in de oven. Het moet licht gebruind zijn en is nog redelijk zacht. Zodra het mengsel afkoelt wordt het harder.
Laat het mengsel een beetje afkoelen, haal het dan voorzichtig uit het bakblik en snijd het in repen. Laat dan helemaal afkoelen. Als je te lang wacht kun je het niet goed meer snijden. Het zal dan gaan brokkelen en je krijgt geen mooie repen meer. Mocht je toch te laat zijn. Brokkel het dan maar helemaal af of maal het in de keukenmachine. Lekker voor door de yoghurt, kwark of havermout.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: koek

Vorig bericht: « Ovenschotel met aardappel, prei en kip
Volgend bericht: Gekruide kipnuggets »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in