Tijd voor de foodblogswap! Het was al heel lang geleden dat we pasta gegeten hadden, dus toen ik bij Lislovescooking een lekkere pastarecept tegenkwam wist ik direct dat dit het ging worden. Uiteraard voegde ik wat eigen inbreng toe en zo ontstond dit lekkere gerecht. Bij Lislovescooking vind je overigens een enorme voorraad aan glutenvrije recepten. Neem er dus vooral een kijkje als je daar naar op zoek bent.
In plaats van Parmezaanse kaas deed ik er wat kaasflakes van Grozette over uit de foodybox die ik gekregen had. Dat vond ik geen succes. Ik vond de kaas vrij smakeloos en de structuur een beetje rubberig. Volgende keer dus gewoon Parmezaanse.
Volkorenpasta met paddenstoelen
Ingrediënten voor 2 personen
- 175 gram volkoren penne
- 125 gr (kastagne)champignons
- 75 gram shi take
- 1 sjalotje
- 1 teen (gerookte) knoflook
- 80 ml slagroom
- eventueel een scheutje witte wijn
- 4 eetlepels gehakte verse peterselie
- 1 theelepel gemalen tijm
- 50 gram geroosterde walnoten
- Parmezaanse kaas om te garneren
- zout/peper
- scheutje olie
Kook de pasta volgens de richtlijnen op de verpakking beetgaar. Snijd intussen de paddenstoelen in plakjes en snipper de knoflook en het sjalotje.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Doe de champignons erbij en roerbak alles een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de room (en eventueel de wijn) toe en draai het vuur wat lager. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen en breng dan op smaak met de tijm, peterselie en peper en zout.
Meng de saus met de pasta en bestrooi met de kaas en de walnoten.
Lenny
kan ik daar ook kookroom light voor gebruiken denk je? groetjes,Lenny
Martine
Ja hoor; dat lijkt me geen enkel probleem.