• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Volkorenpasta met paddenstoelen

31 januari 2020 By Martine 2 Reacties

Tijd voor de foodblogswap! Het was al heel lang geleden dat we pasta gegeten hadden, dus toen ik bij Lislovescooking een lekkere pastarecept tegenkwam wist ik direct dat dit het ging worden. Uiteraard voegde ik wat eigen inbreng toe en zo ontstond dit lekkere gerecht. Bij Lislovescooking vind je overigens een enorme voorraad aan glutenvrije recepten. Neem er dus vooral een kijkje als je daar naar op zoek bent.

In plaats van Parmezaanse kaas deed ik er wat kaasflakes van Grozette over uit de foodybox die ik gekregen had. Dat vond ik geen succes. Ik vond de kaas vrij smakeloos en de structuur een beetje rubberig. Volgende keer dus gewoon Parmezaanse.

Volkorenpasta met paddenstoelen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 gram volkoren penne
  • 125 gr (kastagne)champignons
  • 75 gram shi take
  • 1 sjalotje
  • 1 teen (gerookte) knoflook
  • 80 ml slagroom
  • eventueel een scheutje witte wijn
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 theelepel gemalen tijm
  • 50 gram geroosterde walnoten
  • Parmezaanse kaas om te garneren
  • zout/peper
  • scheutje olie

Kook de pasta volgens de richtlijnen op de verpakking beetgaar. Snijd intussen de paddenstoelen in plakjes en snipper de knoflook en het sjalotje.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.

Doe de champignons erbij en roerbak alles een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de room (en eventueel de wijn) toe en draai het vuur wat lager. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen en breng dan op smaak met de tijm, peterselie en peper en zout.

Meng de saus met de pasta en bestrooi met de kaas en de walnoten.

Categorie: Pasta en pizza Tags: foodblogswap, paddenstoelen, vegetarisch

Vorig bericht: « Vervoer naar en in Londen
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: januari »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lenny

    31 januari 2020 om 13:39

    kan ik daar ook kookroom light voor gebruiken denk je? groetjes,Lenny

    Beantwoorden
    • Martine

      31 januari 2020 om 15:41

      Ja hoor; dat lijkt me geen enkel probleem.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in