• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Volkorenpasta met paddenstoelen

31 januari 2020 By Martine 2 Reacties

Tijd voor de foodblogswap! Het was al heel lang geleden dat we pasta gegeten hadden, dus toen ik bij Lislovescooking een lekkere pastarecept tegenkwam wist ik direct dat dit het ging worden. Uiteraard voegde ik wat eigen inbreng toe en zo ontstond dit lekkere gerecht. Bij Lislovescooking vind je overigens een enorme voorraad aan glutenvrije recepten. Neem er dus vooral een kijkje als je daar naar op zoek bent.

In plaats van Parmezaanse kaas deed ik er wat kaasflakes van Grozette over uit de foodybox die ik gekregen had. Dat vond ik geen succes. Ik vond de kaas vrij smakeloos en de structuur een beetje rubberig. Volgende keer dus gewoon Parmezaanse.

Volkorenpasta met paddenstoelen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 gram volkoren penne
  • 125 gr (kastagne)champignons
  • 75 gram shi take
  • 1 sjalotje
  • 1 teen (gerookte) knoflook
  • 80 ml slagroom
  • eventueel een scheutje witte wijn
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 theelepel gemalen tijm
  • 50 gram geroosterde walnoten
  • Parmezaanse kaas om te garneren
  • zout/peper
  • scheutje olie

Kook de pasta volgens de richtlijnen op de verpakking beetgaar. Snijd intussen de paddenstoelen in plakjes en snipper de knoflook en het sjalotje.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.

Doe de champignons erbij en roerbak alles een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de room (en eventueel de wijn) toe en draai het vuur wat lager. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen en breng dan op smaak met de tijm, peterselie en peper en zout.

Meng de saus met de pasta en bestrooi met de kaas en de walnoten.

Categorie: Pasta en pizza Tags: foodblogswap, paddenstoelen, vegetarisch

Vorig bericht: « Vervoer naar en in Londen
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: januari »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lenny

    31 januari 2020 om 13:39

    kan ik daar ook kookroom light voor gebruiken denk je? groetjes,Lenny

    Beantwoorden
    • Martine

      31 januari 2020 om 15:41

      Ja hoor; dat lijkt me geen enkel probleem.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in