Eenvoudig maar lekker gerechtje voor de paasbrunch of als voorafje bij het paasdiner. Je kunt het gerust een paar uur van te voren klaarmaken. Let erop dat je lekkere truffelmayonaise hebt, want ik heb inmiddels een aantal niet te eten varianten in huis gehad. Ik vind zelf die van Jean Baton het lekkerst.Je kunt ook gewone mayonaise of knoflookmayonaise gebruiken.
Je kunt dit mengsel ook prima als borrelhapje op een toastje serveren.
Voorgerecht met zalm en avocado
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram zalm
- 1 avocado
- 1 eetlepel (goede) truffelmayonaise
- peper en zout
- 4 kleine glaasjes
- toast of licht geroosterd brood
Snijd de avocado en de zalm fijn. Houd een paar stukjes zalm apart om te garneren. Meng de stukjes zalm en avocado met de mayonaise en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en indien nodig een beetje zout. Verdeel over de glaasjes en garneer met de stukjes zalm die je apart had gehouden.Serveer met de toast of het geroosterde brood.
Geef een reactie