• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Wafels met kokosrijstmelk

15 januari 2017 By Martine Reageer

Eigenlijk gebruik ik alleen een alternatief voor melk als ik dat toevallig in huis heb omdat ik het gekregen heb. Producten als havermelk en rijstmelk zal ik niet snel zelf aanschaffen.Maar als foodblogger krijg je nog wel eens iets om uit te proberen en zo stond er ineens een pak kokosrijstmelk in de kast. Dat combineerde goed met trek in wafels en dus bakte ik deze heerlijk knapperige wafels. Eet ze bijv. met poedersuiker of maple syrup. Een klodder slagroom is er natuurlijk ook heerlijk bij. Qua smaak proefde ik niet zoveel verschil met wafels die met gewone melk gemaakt zijn geloof ik.
Ze zijn vast ook heerlijk met gekaramelliseerde appeltjes.

Je kunt de wafels prima invriezen en weer opwarmen in het wafelijzer.

Wafels

 

Ingrediënten voor 10 wafels

  • 375 ml kokosrijstmelk (ik gebruikte Coconutdream and rice) of gewone melk
  • 40 gram rietsuiker
  • 3 grote eieren
  • 125 gram gesmolten boter
  • 275 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
Smelt de boter en splits de eieren.
Klop de eiwitten bijna stijf en voeg dan de suiker toe. Zorg er voor dat kom en kloppers vetvrij zijn en dat er geen druppeltje eigeel bij het eiwit belandt. Dan wordt het eiwit niet stijf. Klop nog even door tot het eiwit goed stijf is.
Klop de boter, de rijstmelk en het eigeel goed door elkaar. Zeef de bloem en het bakmeel in een kom; giet het rijstmelkmengsel erbij en mix kort tot een klontvrij mengsel. Spatel dan voorzichtig het eiwit erdoor tot het geheel goed gemengd is.
Verwarm het wafelijzer. Doe beslag in het ijzer en smeer het een beetje uit tot de bodem bedekt is. Bak de wafels in een paar minuten gaar. Kijk voorzichtig of ze goed zijn. Als ze scheuren moet je ze er nog iets langer in laten zitten. Serveer ze direct.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: koek

Vorig bericht: « Uiensoep
Volgend bericht: Hete kip ketjap op een broodje »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in