Eigenlijk gebruik ik alleen een alternatief voor melk als ik dat toevallig in huis heb omdat ik het gekregen heb. Producten als havermelk en rijstmelk zal ik niet snel zelf aanschaffen.Maar als foodblogger krijg je nog wel eens iets om uit te proberen en zo stond er ineens een pak kokosrijstmelk in de kast. Dat combineerde goed met trek in wafels en dus bakte ik deze heerlijk knapperige wafels. Eet ze bijv. met poedersuiker of maple syrup. Een klodder slagroom is er natuurlijk ook heerlijk bij. Qua smaak proefde ik niet zoveel verschil met wafels die met gewone melk gemaakt zijn geloof ik.
Ze zijn vast ook heerlijk met gekaramelliseerde appeltjes.
Je kunt de wafels prima invriezen en weer opwarmen in het wafelijzer.
Wafels
Ingrediënten voor 10 wafels
- 375 ml kokosrijstmelk (ik gebruikte Coconutdream and rice) of gewone melk
- 40 gram rietsuiker
- 3 grote eieren
- 125 gram gesmolten boter
- 275 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
Geef een reactie