• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Walnoten met whiskey

6 augustus 2015 By Martine 6 Reacties

Een tijdje geleden kreeg ik crèmehoning van Melvita om te proberen. Ik gebruikte de honing al eerder in dit recept en in deze walnoten met whiskey kwam de smaak goed tot zijn recht. De noten hebben een subtiele whiskeysmaak en zijn onweerstaanbaar. Bovendien zijn ze zo klaar. Ik gebruikte de whiskey die ik zo lekker vond in dit ijs, maar een andere whiskey (of andere drank) zou ook moeten kunnen. Ook met de noten kun je variëren. Ik zou zeggen: experimenteer er op los en laat me vooral even weten wat je ervan vond!

Walnoten met whiskey

Ingrediënten

  • 120 ml honing
  • 55 gram rietsuiker
  • 60 ml Ierse whiskey
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram ongebrande halve walnoten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de honing, suiker, whiskey en zout door elkaar in een steelpan (liefst met dikke bodem). Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur tot het kookt. Laat het een paar minuten zacht koken tot de suiker helemaal opgelost is. Voeg dan de walnoten toe en roer ze zodat ze allemaal goed bedekt zijn. Laat het mengsel een minuut of 5 zacht borrelen terwijl je af en toe roert. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel door een zeef.
Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid er de noten over uit. Leg ze zoveel mogelijk los van elkaar. Doe de bakplaat in de oven en bak de noten in 8-10 minuten goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden want het gaat op het laatst erg snel. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Als ze erg dicht op elkaar liggen roer je ze af en toe even om. Als er veel siroop op de bakplaat ligt waardoor het erg aan elkaar dreigt te plakken kun je de walnoten ook 1 voor 1 op een schoon stuk bakpapier leggen. Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht. Als er iets van bewaren komt, want ze zijn echt gruwelijk lekker. Je kunt ze zo eten, maar door een salade of door de yoghurt zijn ze ook heerlijk.

De overgebleven siroop heb je niet meer nodig. Je kunt de siroop later nog een keer gebruiken om deze noten te maken, maar het is ook lekker over een pannenkoek, cake of door de yoghurt.

Categorie: borrelhapje Tags: alcohol, noten

Vorig bericht: « Nougatier Le Genêt d’Or in Vogüé
Volgend bericht: Appeltaart met kruimels »

Lees Interacties

Reacties

  1. Peter-Paul Vos

    7 augustus 2015 om 20:14

    Vandaag geprobeerd met Glenfiddich 15 yo. Zeer geslaagd

    Beantwoorden
  2. Martine

    8 augustus 2015 om 06:38

    Wat goed Peter-Paul! Leuk dat je het even laat weten.

    Beantwoorden
  3. Ineke

    16 maart 2021 om 16:24

    Super makkelijk en nog lekker ook🤓

    Beantwoorden
    • Martine

      16 maart 2021 om 20:05

      Dat vind ik nou ook 😀

      Beantwoorden
  4. Tjeppe

    17 mei 2021 om 10:06

    Hoe lang kun je ze bewaren? Als ik een groter partij wil maken.

    Beantwoorden
    • Martine

      18 mei 2021 om 22:26

      Dat durf ik niet te zeggen. Ze waren bij ons erg snel op. Ik denk dat ze best een tijdje goed blijven als je ze in een tupperware bakje doet.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in