Een tijdje geleden kreeg ik crèmehoning van Melvita om te proberen. Ik gebruikte de honing al eerder in dit recept en in deze walnoten met whiskey kwam de smaak goed tot zijn recht. De noten hebben een subtiele whiskeysmaak en zijn onweerstaanbaar. Bovendien zijn ze zo klaar. Ik gebruikte de whiskey die ik zo lekker vond in dit ijs, maar een andere whiskey (of andere drank) zou ook moeten kunnen. Ook met de noten kun je variëren. Ik zou zeggen: experimenteer er op los en laat me vooral even weten wat je ervan vond!
Walnoten met whiskey
Ingrediënten
- 120 ml honing
- 55 gram rietsuiker
- 60 ml Ierse whiskey
- 1/2 theelepel zout
- 250 gram ongebrande halve walnoten
Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid er de noten over uit. Leg ze zoveel mogelijk los van elkaar. Doe de bakplaat in de oven en bak de noten in 8-10 minuten goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden want het gaat op het laatst erg snel. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Als ze erg dicht op elkaar liggen roer je ze af en toe even om. Als er veel siroop op de bakplaat ligt waardoor het erg aan elkaar dreigt te plakken kun je de walnoten ook 1 voor 1 op een schoon stuk bakpapier leggen. Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht. Als er iets van bewaren komt, want ze zijn echt gruwelijk lekker. Je kunt ze zo eten, maar door een salade of door de yoghurt zijn ze ook heerlijk.
De overgebleven siroop heb je niet meer nodig. Je kunt de siroop later nog een keer gebruiken om deze noten te maken, maar het is ook lekker over een pannenkoek, cake of door de yoghurt.
Peter-Paul Vos
Vandaag geprobeerd met Glenfiddich 15 yo. Zeer geslaagd
Martine
Wat goed Peter-Paul! Leuk dat je het even laat weten.
Ineke
Super makkelijk en nog lekker ook🤓
Martine
Dat vind ik nou ook 😀
Hoe lang kun je ze bewaren? Als ik een groter partij wil maken.
Dat durf ik niet te zeggen. Ze waren bij ons erg snel op. Ik denk dat ze best een tijdje goed blijven als je ze in een tupperware bakje doet.