• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Wat aten we tijdens onze vakantie in Frankrijk?

28 juli 2015 By Martine Reageer

We zijn inmiddels alweer een paar weken terug en mijn verslag van onze vakantie in Frankrijk staat inmiddels online. Deze keer heb ik daar ook beschreven wat en waar we aten, maar ik kan het toch niet laten de hoogtepunten hier nog even te benoemen. Wil je meer zien van waar we aten, klik dan even op de link van het reisverslag, daar vind je nog wat meer informatie dan in deze post.

Het fotoverslag van ons bezoek aan een nougatier vind je hier. Je krijgt wel enorme zin in nougat van de foto’s, dus bekijken is op eigen risico. Dat geldt eigenlijk ook al voor deze foto’s. Als ik ze terugzie krijg ik weer zo veel zin in de gerechten die we aten.

In Les 3 Brasseurs aten we lekkere Flammkuchen en een wentelteefje met brioche en vanillesaus. Om je vingers bij op te eten. Later aten we er nog een keer een Flammkuchen met appel die ook erg goed was.

Deze stukken varken vielen een beetje tegen. We bestelden ze bij een kraam in Provins tijdens een middeleeuws festival en hadden ze eigenlijk knapperig geroosterd verwacht. Het vlees was wel goed, maar het was zo wel erg vet.

Ook in Provins at ik dit fantastische rozenijsje. Dit ijs ga ik zeker eens proberen na te maken.

In Nîmes at ik een heerlijke salade met gevogeltemaagjes en gerookte eend. Die hebben we thuis inmiddels ook al een keer gegeten.

Ook van deze salade met zalm op een terras in Avignon heb ik erg genoten.

Onderweg naar een volgende camping aten we in een strandtent deze lamskarbonaadjes met aardappelpuree. Daar konden we weer even op vooruit.

Deze salade met wederom gevogeltemaagjes en de tartine aten we toen we op de camping in Grignan aankwamen. We hadden langer gereden dan we van plan hadden en hadden enorme trek.

Zodra we ergens lekkere kersen zagen kochten we een kilootje. Er zijn dan ook heel wat kilo’s doorheen gegaan. Dit is echt mijn lievelingsfruit. Thuis zijn we overigens gewoon doorgegaan met kersen eten.

Dit was wat mij betreft de lekkerste maaltijd van de vakantie. We aten deze roesti marcaire bij Brasserie Schwendi in Colmar. We dachten dat roesti geraspte gebakken aardappel zou zijn, maar de geraspte aardappel bleek verwerkt te zijn in een ovenschotel met veel room, kaas en gerookte varkenschouder. Erg vet en zwaar, maar een van de lekkerste maaltijden ever. We deelden hem samen en deelden ook een tarte flambée gratinée, die ook de beste van de vakantie was.

Onderweg naar de Elzas aten we in de plaatselijke bar van Auxonne, een dorpje in de buurt van Dijon. Er was een menu met 2 keuzes en het zat er vol met werkmannen die bijna klaar waren met de maaltijd. Echt een plek uit een boek met bijbehorende serveerster die zich het kaas niet van het brood liet eten door de grappen makende werkmannen die er aten. We aten een salade met maagjes en boeuf bourguignon met aardappelpuree. Franser hebben we deze vakantie niet gegeten en het smaakte allemaal uitstekend.

                                     

De geflambeerde flammkuchen met banaan viel een beetje tegen, maar was wel weer heel leuk om gegeten te hebben. Daar ga ik thuis nog eens mee experimenteren.

We kwamen in Grignan op een het gezellige terrasje van La Maison du Marquis terecht en daar aten we fantastische 7 uur gegaarde lamsschenkel met friet. Prachtig mals vlees met een krachtige jus en prima patat.

In St Didier stopten we tijdens een reisdag voor de lunch. De pasta bolognese viel een beetje tegen. “Die van jou is lekkerder” is toch altijd fijn om te horen ha ha ha. Ik had een pasta carbonara waar niets op aan te merken viel.

We belandden bij Au petit pêcheur vanwege het gezellige binnenterras. Ik had mijn zinnen gezet op slakken en die smaakten net als vroeger toen ik als kind in Frankrijk slakken at. Dat had ik nog wel 10 keer kunnen eten. Maarten was verrukt van zijn toetje: een groot stuk frambozen-meringue taart.

Categorie: reizen, uit eten Tags: Ardèche, Drôme, Frankrijk, Nimes

Vorig bericht: « Luchtige pannenkoeken (met gekaramelliseerde appeltjes)
Volgend bericht: Nougatier Le Genêt d’Or in Vogüé »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in