• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Weekendje Gent (Bakkerij Himschoot, restaurant De gekroonde hoofden en restaurant Ankara)

23 juni 2013 By Martine Reageer

Bakkerij Himschoot

Vorige week gingen Maarten en ik een weekendje naar Gent. We parkeerden bij de P+R van Expo Flanders en reden met tram 1 naar het centrum. Onze uitvalsbasis voor dit weekend was een kamer in de bed & breakfast van bakkerij Himschoot in hartje Gent. Himschoot is aangesloten bij de vereniging van artisinale bakkers. Er worden geen broodverbeteraars gebruikt en het brood krijgt de tijd om goed te rijzen. We mochten elke morgen een ontbijtje uitzoeken in de bakkerij. Dat viel nog niet mee met al die heerlijke broden.

Als we ’s avonds terug kwamen gingen we tussen de heerlijk ruikende broden terug naar de kamer, terwijl de bakkers alweer druk aan het werk waren in de piepkleine werkruimte. We mochten wel even kijken, maar ze waren te druk bezig om echt aandacht voor ons te hebben.

Bakkerij Himschoot
Groentenmarkt 1
9000 Gent 

De gekroonde Hoofden

De eerste avond aten we spareribs bij De gekroonde Hoofden in een prachtig pand in de Burgstraat. We hadden niet gereserveerd, maar omdat het pas tegen zessen was konden we toch terecht. De restaurants in Gent zitten nl van zo’n beetje half zeven bomvol. Reserveren is dus verstandig.

Op alle tafels stonden al mandjes brood en salades en we hebben ons heen alleen maar mensen de “ribbetjes à volonté” zien eten. Die bestelden wij dus ook. Maarten nam de honing variant en ik nam de ribbetjes met kruiden van de chef. De spareribs werden vlot geleverd en smaakten heerlijk. De kruiden van de chef waren wel behoorlijk zout; dat had van mij wel wat minder gemogen, maar het vlees was heerlijk en het kruidenzout was wel lekker. Erbij kregen we ook nog een lekkere tomaat uit de oven. Zodra we klaar waren met eten kwam de uiterst vriendelijke bediening al vragen of we nog meer spareribs wilden hebben. We hebben allebei nog een keer een paar ribbetjes besteld, maar daarna was het echt genoeg. Doordat je geen aardappel kon bestellen viel het eten niet zo zwaar. De spareribs met brood, salade en sausjes was een prima combinatie, de bediening uitstekend en de sfeer erg gezellig. Een aanrader dus.

 

De gekroonde Hoofden
Burgstraat 4

B-9000 Gent

Restaurant Ankara

De volgende dag hadden we minder geluk. We waren wat later en we kregen overal te horen dat er geen plaats meer was. Uiteindelijk belanden we in een zaak waar ik verder geen woorden aan vuil wil maken. De bediening was vriendelijk, maar we hebben na ons voorgerecht ruim een uur moeten wachten op een Gentse stoofpot die ook nog eens niet warm was. Jammer.
Zondag liepen we rond lunchtijd langs restaurant Ankara. Daar was het zo druk en het eten zag er zo lekker uit dat we besloten daar te eten. Daar hebben we geen spijt van gekregen. Vooraf kregen we een schotel met olijven en pepers van het huis.

De inktvisringen die we daarna bestelden waren de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Lekker crispy en de inktvis was heerlijk van smaak en structuur. Ook het stukje feta dat erbij lag was erg goed van smaak. Met de uitgebreide portie humus en het verse Turkse brood konden we er weer een paar uur tegenaan om van de laatste uurtjes Gent te genieten.

Restaurant Ankara
Oudburg 44
Gent 9000, België

Categorie: reizen, uit eten Tags: Belgie, Gent

Vorig bericht: « Gezond sapje
Volgend bericht: Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in