• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Weekendje Gent (Bakkerij Himschoot, restaurant De gekroonde hoofden en restaurant Ankara)

23 juni 2013 By Martine Reageer

Bakkerij Himschoot

Vorige week gingen Maarten en ik een weekendje naar Gent. We parkeerden bij de P+R van Expo Flanders en reden met tram 1 naar het centrum. Onze uitvalsbasis voor dit weekend was een kamer in de bed & breakfast van bakkerij Himschoot in hartje Gent. Himschoot is aangesloten bij de vereniging van artisinale bakkers. Er worden geen broodverbeteraars gebruikt en het brood krijgt de tijd om goed te rijzen. We mochten elke morgen een ontbijtje uitzoeken in de bakkerij. Dat viel nog niet mee met al die heerlijke broden.

Als we ’s avonds terug kwamen gingen we tussen de heerlijk ruikende broden terug naar de kamer, terwijl de bakkers alweer druk aan het werk waren in de piepkleine werkruimte. We mochten wel even kijken, maar ze waren te druk bezig om echt aandacht voor ons te hebben.

Bakkerij Himschoot
Groentenmarkt 1
9000 Gent 

De gekroonde Hoofden

De eerste avond aten we spareribs bij De gekroonde Hoofden in een prachtig pand in de Burgstraat. We hadden niet gereserveerd, maar omdat het pas tegen zessen was konden we toch terecht. De restaurants in Gent zitten nl van zo’n beetje half zeven bomvol. Reserveren is dus verstandig.

Op alle tafels stonden al mandjes brood en salades en we hebben ons heen alleen maar mensen de “ribbetjes à volonté” zien eten. Die bestelden wij dus ook. Maarten nam de honing variant en ik nam de ribbetjes met kruiden van de chef. De spareribs werden vlot geleverd en smaakten heerlijk. De kruiden van de chef waren wel behoorlijk zout; dat had van mij wel wat minder gemogen, maar het vlees was heerlijk en het kruidenzout was wel lekker. Erbij kregen we ook nog een lekkere tomaat uit de oven. Zodra we klaar waren met eten kwam de uiterst vriendelijke bediening al vragen of we nog meer spareribs wilden hebben. We hebben allebei nog een keer een paar ribbetjes besteld, maar daarna was het echt genoeg. Doordat je geen aardappel kon bestellen viel het eten niet zo zwaar. De spareribs met brood, salade en sausjes was een prima combinatie, de bediening uitstekend en de sfeer erg gezellig. Een aanrader dus.

 

De gekroonde Hoofden
Burgstraat 4

B-9000 Gent

Restaurant Ankara

De volgende dag hadden we minder geluk. We waren wat later en we kregen overal te horen dat er geen plaats meer was. Uiteindelijk belanden we in een zaak waar ik verder geen woorden aan vuil wil maken. De bediening was vriendelijk, maar we hebben na ons voorgerecht ruim een uur moeten wachten op een Gentse stoofpot die ook nog eens niet warm was. Jammer.
Zondag liepen we rond lunchtijd langs restaurant Ankara. Daar was het zo druk en het eten zag er zo lekker uit dat we besloten daar te eten. Daar hebben we geen spijt van gekregen. Vooraf kregen we een schotel met olijven en pepers van het huis.

De inktvisringen die we daarna bestelden waren de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Lekker crispy en de inktvis was heerlijk van smaak en structuur. Ook het stukje feta dat erbij lag was erg goed van smaak. Met de uitgebreide portie humus en het verse Turkse brood konden we er weer een paar uur tegenaan om van de laatste uurtjes Gent te genieten.

Restaurant Ankara
Oudburg 44
Gent 9000, België

Categorie: reizen, uit eten Tags: Belgie, Gent

Vorig bericht: « Gezond sapje
Volgend bericht: Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in