• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodpudding

26 mei 2012 By Martine Reageer

Een belangrijk onderdeel van ons weekendje Baarn is Hete Truus. Hete Truus is een zelfgebouwde oven van een olievat, waar we o.a. pizza’s, appeltaart, brownies, aardappelschotels en zalmforel in gebakken hebben. Afhankelijk van de temperatuur van de oven en de handigheidjes die we verzinnen (op tijd beginnen met oven opstoken, rooster onder de taart zodat het bakblik niet direct op de hete tegels staat) hebben we uitstekende of iets minder uitstekende resultaten.

Nienke maakt zeer regelmatig broodpudding. En ook tijdens ons weekendje Baarn is het inmiddels traditie dat er oud brood mee gaat om broodpudding van te maken. In combinatie met (of als vervanging van) het brood kun je ook restjes ontbijtkoek, croissants, suikerbrood enz gebruiken. Omdat ik zelf niet van rozijnen houd, doe ik die er zelf nooit in, maar in het oorspronkelijke recept horen ze wel. Hoeveelheden appel en rozijnen, appel kun je naar smaak toevoegen. Volgens mij kun je met de hoeveelheden van de ingrediënten sowieso best wat experimenteren. Op internet vind ik allerlei varianten met minder suiker, veel meer eieren, allerlei variaties met toevoegingen enzovoort.

Broodpudding

Ingrediënten

  • 300 gram oud brood
  • 200 ml melk
  • 100 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 1 appel
  • kaneel
  • citroensap

Verkruimel al het brood in kleine stukjes in een kom. Breng de boter en de melk samen aan de kook in een pannetje. Doe de warme melk en boter bij het brood en de suiker. Doe de overige ingredienten erbij en kneed het mengsel met je handen door elkaar.
Vet een passende vorm in en doe het mengsel erin.
Zet dit in de oven (200C) en laat het in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Ik gebruik vaak rietsuiker en een scheutje ahornsiroop.

Categorie: barbecue Tags: kamperen, koken op houtvuur

Vorig bericht: « Gekarameliseerde appeltjes
Volgend bericht: Broodje gamba »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in