• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Maaltijdsoep

20 mei 2012 By Martine 2 Reacties

Ieder jaar kamperen wij met hemelvaart met een vriendengroep op een scoutingterrein waar we vuur mogen stoken en dus op houtvuur mogen koken. We hebben er in de loop van de jaren heerlijke maaltijden gemaakt. We aten zalmforel, brood, appeltaart, broodpudding en pizza’s uit de oven, maakten goulash, chili con carne en soep in grote hoeveelheden en grilden kip en vlees op spit en rooster.

Robin en Ingrid nemen elk jaar de Bograc met fornuis mee. Een bograc is een Hongaarse pan waarin een soort goulash gemaakt wordt. Je kunt hem met een ketting aan een driepoot hangen, maar wij gebruiken de bijbehorende op houtvuur gestookte ketel met schoorsteen waar de pan precies inpast. Dit jaar maakten we er soep in. Het recept van de soep namen Robin en Ingrid ook mee. Het komt van internet, maar de precieze bron is mij onbekend.

Maaltijdsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 450 magere runderlap, in reepjes van 1 cm breed
  • 800 gram kleingesneden tomaten
  • 125 gram geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt, in dunne reepjes
  • 400 gram limabonen uit blik, uitgelekt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 350 gram mais uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 teentje fijngesneden knoflook

Doe de chorizo in een braadpan met zware bodem. Bak de worst ca. 5 minuten op matig vuur, onder regelmatig omscheppen, tot het vet enigszins smelt en de worst een beetje knapperig wordt. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. laat het gesmolten vet in de pan. Dit geeft de soep extra smaak.
Doe de reepjes rundvlees in de pan en bak ze ca 10 minuten in het hete vet totdat ze rondom goudbruin zijn; roer af en toe door.
Bak de knoflook even mee en voeg de chorizo weer toe. Schep de tomaten met hun vocht en de paprika’s erbij. Schenk er 5 dl water bij (wij vervingen een gedeelte van het water door het uitlekvocht van de paprika’s, bonen en mais). Breng het geheel aan de kook. Voeg de limabonen, oregano en paprikapoeder toe. Laat de soep afgedekt op laag vuur ca 30 minuten, of tot het vlees gaar is, zachtjes koken. Voeg de mais toe en warm deze nog even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er kort voor het opdienen de peterselie door.

Categorie: soep Tags: koken op houtvuur

Vorig bericht: « Rollende keukens: een impressie
Volgend bericht: Gekarameliseerde appeltjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine

    20 mei 2012 om 20:41

    Ik moet eerlijk zeggen dat er ook een onvervalst broodje frikandel langs is geweest. Maar dan wel geroosterd boven een houtvuurtje. Verder aten wij er inderdaad goed van.

    Beantwoorden
  2. Dutchful Thinking

    20 mei 2012 om 19:52

    Wow, smakelijk! Dat is nog eens wat anders dan het opwarmen van een blik witte bonen in tomatensaus (=mijn associatie met kampeervoedsel 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in