• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Maaltijdsoep

20 mei 2012 By Martine 2 Reacties

Ieder jaar kamperen wij met hemelvaart met een vriendengroep op een scoutingterrein waar we vuur mogen stoken en dus op houtvuur mogen koken. We hebben er in de loop van de jaren heerlijke maaltijden gemaakt. We aten zalmforel, brood, appeltaart, broodpudding en pizza’s uit de oven, maakten goulash, chili con carne en soep in grote hoeveelheden en grilden kip en vlees op spit en rooster.

Robin en Ingrid nemen elk jaar de Bograc met fornuis mee. Een bograc is een Hongaarse pan waarin een soort goulash gemaakt wordt. Je kunt hem met een ketting aan een driepoot hangen, maar wij gebruiken de bijbehorende op houtvuur gestookte ketel met schoorsteen waar de pan precies inpast. Dit jaar maakten we er soep in. Het recept van de soep namen Robin en Ingrid ook mee. Het komt van internet, maar de precieze bron is mij onbekend.

Maaltijdsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 450 magere runderlap, in reepjes van 1 cm breed
  • 800 gram kleingesneden tomaten
  • 125 gram geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt, in dunne reepjes
  • 400 gram limabonen uit blik, uitgelekt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 350 gram mais uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 teentje fijngesneden knoflook

Doe de chorizo in een braadpan met zware bodem. Bak de worst ca. 5 minuten op matig vuur, onder regelmatig omscheppen, tot het vet enigszins smelt en de worst een beetje knapperig wordt. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. laat het gesmolten vet in de pan. Dit geeft de soep extra smaak.
Doe de reepjes rundvlees in de pan en bak ze ca 10 minuten in het hete vet totdat ze rondom goudbruin zijn; roer af en toe door.
Bak de knoflook even mee en voeg de chorizo weer toe. Schep de tomaten met hun vocht en de paprika’s erbij. Schenk er 5 dl water bij (wij vervingen een gedeelte van het water door het uitlekvocht van de paprika’s, bonen en mais). Breng het geheel aan de kook. Voeg de limabonen, oregano en paprikapoeder toe. Laat de soep afgedekt op laag vuur ca 30 minuten, of tot het vlees gaar is, zachtjes koken. Voeg de mais toe en warm deze nog even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er kort voor het opdienen de peterselie door.

Categorie: soep Tags: koken op houtvuur

Vorig bericht: « Rollende keukens: een impressie
Volgend bericht: Gekarameliseerde appeltjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine

    20 mei 2012 om 20:41

    Ik moet eerlijk zeggen dat er ook een onvervalst broodje frikandel langs is geweest. Maar dan wel geroosterd boven een houtvuurtje. Verder aten wij er inderdaad goed van.

    Beantwoorden
  2. Dutchful Thinking

    20 mei 2012 om 19:52

    Wow, smakelijk! Dat is nog eens wat anders dan het opwarmen van een blik witte bonen in tomatensaus (=mijn associatie met kampeervoedsel 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in