• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Weekje Tenerife

17 december 2011 By Martine Reageer

We zijn net terug van een weekje Tenerife. Heerlijk in de zon en natuurlijk lekker eten. Hoogtepuntjes waren de langoustines, dorade en zeebaars in de openhaard van de casita. Het was er ‘s avonds wat fris door de wind, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook heerlijk waren de tapas die we aten in Playa de San-Juan bij Jamon Jamon. We bestelden op de gok een bord met 12 montadito’s. Het bleken belegde broodjes te zijn die stuk voor stuk erg lekker waren. De tonijn-hamkroketjes waren zo lekker dat we die ook nog apart besteld hebben. En ook een broodje met een kaasmengseltje was zo heerlijk dat we die nog wel eens wilden proeven. We besloten dat we nog een bordje wilden met 4 van die broodjes met dat kaasmengselte. Helaas begreep de serveerster er niet veel van en kregen we na veel Spaans-Engelse spraakverwarring een bordje met diverse broodjes met als extra op alle broodjes kaas. We hebben ze uit beleefdheid wel allemaal opgegeten, maar het was niet wat we bedoelden. Uiteraard zaten we daarna ook nog eens veel te vol, maar het was het waard.

Ook de eerste avond hadden we spraakverwarring. We gingen ergens eten en hadden geen idee wat er allemaal op de kaart stond. De serveerster heeft het ons geprobeerd te vertellen, maar haar Engels was ongeveer net zo goed als ons Spaans, dus uiteindelijk hebben we gewoon maar iets besteld. Maarten kreeg vooraf en soort laffe kipsalade en ik een lekker bonenprutje met chorizo. Daarna kreeg ik een bord met worstjes, patat en 2 gebakken eieren en Maarten kreeg patat met wilde rijst en een kipfiletje met honing en ananas. Niet helemaal waar we op gehoopt hadden, maar het was niet slecht. Maar papas panaderas en papas gratinadas is in elk geval geen patat.

Er wordt op het eiland veel inktvis gegeten in allerlei varianten. Dat moesten we natuurlijk ook gegeten hebben.

Bij veel gerechten eet je papas arrugadas – gerimpelde aardappeltjes. De aardappels groeien in lavagrond en zijn erg smaakvol. Vroeger werden ze in zeewater gekookt. Nu wordt heel zout water gebruikt. Er ligt bij het opdienen dan ook een laagje zout op de aardappels. je eet ze met schil en mojosauzen.

Zo maak je de aardappels:

Kook kleine, ongeschilde, vastkokende aardappels in een pan met zeer zout water De aardappels moeten in het water blijven drijven. Als ze naar de bodem zakken, meer zout toevoegen. Breng de aardappels aan de kook en laat het gedurende 15 – 20 minuten koken. Giet de aardappels af en bestrooi ze met zout. Draai het vuur laag en laat het zout op de aardappels kristalliseren door de pan regelmatig heen en weer te bewegen. Draai tot slot het vuur uit en bedek de pan gedurende 5 minuten met een theedoek (geen deksel).

De mojosauzen vond ik niet zo indrukwekkend. De rode is pittig en de groene meer kruidig. Soms werd er ook nog Aïoli  bij gegeven.

Natuurlijk moest er ook paella gegeten worden. De eerste die we bestelden was een seafoodpaella heerlijk en daarbij hebben we de pan leeggeschraapt. De tweede was een mixed paella, maar die was beduidend minder lekker. Het vlees was aan de  taaie kant, de rijst was stugger en de hele schotel was veel te nat.

Categorie: reizen Tags: aardappels

Vorig bericht: « Gamba’s bij Ovidius in Amsterdam
Volgend bericht: Zalmpaté »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in