• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Weekje Tenerife

17 december 2011 By Martine Reageer

We zijn net terug van een weekje Tenerife. Heerlijk in de zon en natuurlijk lekker eten. Hoogtepuntjes waren de langoustines, dorade en zeebaars in de openhaard van de casita. Het was er ’s avonds wat fris door de wind, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook heerlijk waren de tapas die we aten in Playa de San-Juan bij Jamon Jamon. We bestelden op de gok een bord met 12 montadito’s. Het bleken belegde broodjes te zijn die stuk voor stuk erg lekker waren. De tonijn-hamkroketjes waren zo lekker dat we die ook nog apart besteld hebben. En ook een broodje met een kaasmengseltje was zo heerlijk dat we die nog wel eens wilden proeven. We besloten dat we nog een bordje wilden met 4 van die broodjes met dat kaasmengselte. Helaas begreep de serveerster er niet veel van en kregen we na veel Spaans-Engelse spraakverwarring een bordje met diverse broodjes met als extra op alle broodjes kaas. We hebben ze uit beleefdheid wel allemaal opgegeten, maar het was niet wat we bedoelden. Uiteraard zaten we daarna ook nog eens veel te vol, maar het was het waard.

Ook de eerste avond hadden we spraakverwarring. We gingen ergens eten en hadden geen idee wat er allemaal op de kaart stond. De serveerster heeft het ons geprobeerd te vertellen, maar haar Engels was ongeveer net zo goed als ons Spaans, dus uiteindelijk hebben we gewoon maar iets besteld. Maarten kreeg vooraf en soort laffe kipsalade en ik een lekker bonenprutje met chorizo. Daarna kreeg ik een bord met worstjes, patat en 2 gebakken eieren en Maarten kreeg patat met wilde rijst en een kipfiletje met honing en ananas. Niet helemaal waar we op gehoopt hadden, maar het was niet slecht. Maar papas panaderas en papas gratinadas is in elk geval geen patat.

Er wordt op het eiland veel inktvis gegeten in allerlei varianten. Dat moesten we natuurlijk ook gegeten hebben.

Bij veel gerechten eet je papas arrugadas – gerimpelde aardappeltjes. De aardappels groeien in lavagrond en zijn erg smaakvol. Vroeger werden ze in zeewater gekookt. Nu wordt heel zout water gebruikt. Er ligt bij het opdienen dan ook een laagje zout op de aardappels. je eet ze met schil en mojosauzen.

Zo maak je de aardappels:

Kook kleine, ongeschilde, vastkokende aardappels in een pan met zeer zout water De aardappels moeten in het water blijven drijven. Als ze naar de bodem zakken, meer zout toevoegen. Breng de aardappels aan de kook en laat het gedurende 15 – 20 minuten koken. Giet de aardappels af en bestrooi ze met zout. Draai het vuur laag en laat het zout op de aardappels kristalliseren door de pan regelmatig heen en weer te bewegen. Draai tot slot het vuur uit en bedek de pan gedurende 5 minuten met een theedoek (geen deksel).

De mojosauzen vond ik niet zo indrukwekkend. De rode is pittig en de groene meer kruidig. Soms werd er ook nog Aïoli  bij gegeven.

Natuurlijk moest er ook paella gegeten worden. De eerste die we bestelden was een seafoodpaella heerlijk en daarbij hebben we de pan leeggeschraapt. De tweede was een mixed paella, maar die was beduidend minder lekker. Het vlees was aan de  taaie kant, de rijst was stugger en de hele schotel was veel te nat.

Categorie: reizen Tags: aardappels

Vorig bericht: « Gamba’s bij Ovidius in Amsterdam
Volgend bericht: Zalmpaté »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in