• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Win de marinadespuit van mijn vakantieherinnering

17 juli 2014 By Martine

De zomervakantie is voor mij al van kleins af aan het hoogtepunt van het jaar. Nieuwe plekken ontdekken, (zo lang mogelijk) op reis, kamperen, (liefst) mooi weer en vooral lekker (vreemd) eten. Ik moet er helaas nog even op wachten, maar om in de stemming te komen heb ik alvast een leuke winactie voor jullie. Ik heb namelijk 1 marinadespuit weg te geven. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie, maar deze marinadespuit herinnert me aan vroeger en dan met name aan mijn (overleden) vader.
Als kind kampeerde ik namelijk met mijn ouders en zusje een aantal zomervakanties na elkaar in Frankrijk op een kleine camping “Auberge du grand bois”. We kampeerden daar dan 3 weken in het bos en hadden het onwijs naar ons zin met het zwembad, de andere kinderen op de camping en met het bezoeken van dorpen, steden en grote supermarkten. Die vond ik nl als kind al leuk. Regelmatig aten we in de auberge die bij de camping hoorde en mijn zusje en ik bestelden afwisselend slakken, een pasteitje met ragout, een omelet of forel. Vooral de omelet heb ik nergens lekkerder gegeten dan daar. Mijn ouders aten vooral gerechten die wij toen niet lekker vonden, maar die ik nu nog wel eens zou willen proeven. Het was ook in deze auberge dat mijn vader zich ineens niet goed voelde en in het ziekenhuis van Montelimar belandde. De laatste keer dat hij uit eten ging is dus ook in deze auberge geweest. Kortom, dit is een bijzondere plek voor ons gezin.

Mijn vader in de keuken van de auberge

De kok van de aunberge (tevens een van de eigenaren van de camping)  had een inspirerende invloed op mijn vader, die graag in de keuken stond. Tijdens een avondje borrelen met hem bij de tent kwam het gesprek op het injecteren van vlees met drank. Dat leek mijn vader wel wat dus de volgende dag stonden we met de hele familie in de Franse apotheek waar mijn vader in zijn (niet zo beste) Frans probeerde duidelijk te maken wat hij wilde. Hij wilde iets “pour injecter la viande” waarbij hij een denkbeeldige spuit in zijn arm zette. Er waren dus al snel misverstanden en de apotheker begreep er niets van. Een andere toerist bracht uitkomst door in iets beter Frans uit te leggen wat mijn vader wilde, waarop de apotheker toeschietelijker werd. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet meer weet of we ook daadwerkelijk met een injectiespuit met naald de apotheek verlieten, maar we hebben er de rest van de vakantie lol om gehad.

Bron: Kookpunt
Met deze marinadespuit kun je bijv. vlees of fruit injecteren met marinade of drank. Denk hierbij aan varkenshaas met whisky of druiven met wodka. De enige vereiste is dat de te injecteren vloeistof dun is, want anders verstopt de naald.
Wat moet je doen om zo’n marinadespuit te winnen?
  • Volg me via bloglovin’ of twitter of geef mijn facebookpagina een like.
  • Laat een reactie achter en vertel me waar je de marinadespuit voor zou willen gebruiken. Vergeet niet een geldig emailadres in te vullen anders kan ik je niet bereiken als je gewonnen hebt.

De actie loopt af op dinsdag 29 juli 2014 om 21.00 uur. De volgende dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

EN DE WINNARES IS………CHRISTIEN!!! Gefeliciteerd Christien; de marinadespuit komt zo snel mogelijk naar je toe.

Categorie: reizen Tags: winactie

Vorig bericht: « Kardemomcake met Griekse yoghurt voor de swap zonder naam
Volgend bericht: Review: Over rook – meneer Wateetons »

Lees Interacties

Reacties

  1. Christien

    18 juli 2014 om 08:20

    Hoi Martine, Ik zou er een gemarineerd beenhammetje mee willen maken en dan garen in de houtoven! Dat injecteren van whisky zie ik ook wel zitten. Kortom, ideeën genoeg. Groet Christien

  2. Mirne

    22 juli 2014 om 13:30

    Ik zou er marinade mee in een brisket spuiten. En dan uren op de bbq. 😀

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in