• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Win de marinadespuit van mijn vakantieherinnering

17 juli 2014 By Martine

De zomervakantie is voor mij al van kleins af aan het hoogtepunt van het jaar. Nieuwe plekken ontdekken, (zo lang mogelijk) op reis, kamperen, (liefst) mooi weer en vooral lekker (vreemd) eten. Ik moet er helaas nog even op wachten, maar om in de stemming te komen heb ik alvast een leuke winactie voor jullie. Ik heb namelijk 1 marinadespuit weg te geven. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie, maar deze marinadespuit herinnert me aan vroeger en dan met name aan mijn (overleden) vader.
Als kind kampeerde ik namelijk met mijn ouders en zusje een aantal zomervakanties na elkaar in Frankrijk op een kleine camping “Auberge du grand bois”. We kampeerden daar dan 3 weken in het bos en hadden het onwijs naar ons zin met het zwembad, de andere kinderen op de camping en met het bezoeken van dorpen, steden en grote supermarkten. Die vond ik nl als kind al leuk. Regelmatig aten we in de auberge die bij de camping hoorde en mijn zusje en ik bestelden afwisselend slakken, een pasteitje met ragout, een omelet of forel. Vooral de omelet heb ik nergens lekkerder gegeten dan daar. Mijn ouders aten vooral gerechten die wij toen niet lekker vonden, maar die ik nu nog wel eens zou willen proeven. Het was ook in deze auberge dat mijn vader zich ineens niet goed voelde en in het ziekenhuis van Montelimar belandde. De laatste keer dat hij uit eten ging is dus ook in deze auberge geweest. Kortom, dit is een bijzondere plek voor ons gezin.

Mijn vader in de keuken van de auberge

De kok van de aunberge (tevens een van de eigenaren van de camping)  had een inspirerende invloed op mijn vader, die graag in de keuken stond. Tijdens een avondje borrelen met hem bij de tent kwam het gesprek op het injecteren van vlees met drank. Dat leek mijn vader wel wat dus de volgende dag stonden we met de hele familie in de Franse apotheek waar mijn vader in zijn (niet zo beste) Frans probeerde duidelijk te maken wat hij wilde. Hij wilde iets “pour injecter la viande” waarbij hij een denkbeeldige spuit in zijn arm zette. Er waren dus al snel misverstanden en de apotheker begreep er niets van. Een andere toerist bracht uitkomst door in iets beter Frans uit te leggen wat mijn vader wilde, waarop de apotheker toeschietelijker werd. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet meer weet of we ook daadwerkelijk met een injectiespuit met naald de apotheek verlieten, maar we hebben er de rest van de vakantie lol om gehad.

Bron: Kookpunt
Met deze marinadespuit kun je bijv. vlees of fruit injecteren met marinade of drank. Denk hierbij aan varkenshaas met whisky of druiven met wodka. De enige vereiste is dat de te injecteren vloeistof dun is, want anders verstopt de naald.
Wat moet je doen om zo’n marinadespuit te winnen?
  • Volg me via bloglovin’ of twitter of geef mijn facebookpagina een like.
  • Laat een reactie achter en vertel me waar je de marinadespuit voor zou willen gebruiken. Vergeet niet een geldig emailadres in te vullen anders kan ik je niet bereiken als je gewonnen hebt.

De actie loopt af op dinsdag 29 juli 2014 om 21.00 uur. De volgende dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

EN DE WINNARES IS………CHRISTIEN!!! Gefeliciteerd Christien; de marinadespuit komt zo snel mogelijk naar je toe.

Categorie: reizen Tags: winactie

Vorig bericht: « Kardemomcake met Griekse yoghurt voor de swap zonder naam
Volgend bericht: Review: Over rook – meneer Wateetons »

Lees Interacties

Reacties

  1. Christien

    18 juli 2014 om 08:20

    Hoi Martine, Ik zou er een gemarineerd beenhammetje mee willen maken en dan garen in de houtoven! Dat injecteren van whisky zie ik ook wel zitten. Kortom, ideeën genoeg. Groet Christien

  2. Mirne

    22 juli 2014 om 13:30

    Ik zou er marinade mee in een brisket spuiten. En dan uren op de bbq. 😀

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in