• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Win de marinadespuit van mijn vakantieherinnering

17 juli 2014 By Martine

De zomervakantie is voor mij al van kleins af aan het hoogtepunt van het jaar. Nieuwe plekken ontdekken, (zo lang mogelijk) op reis, kamperen, (liefst) mooi weer en vooral lekker (vreemd) eten. Ik moet er helaas nog even op wachten, maar om in de stemming te komen heb ik alvast een leuke winactie voor jullie. Ik heb namelijk 1 marinadespuit weg te geven. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie, maar deze marinadespuit herinnert me aan vroeger en dan met name aan mijn (overleden) vader.
Als kind kampeerde ik namelijk met mijn ouders en zusje een aantal zomervakanties na elkaar in Frankrijk op een kleine camping “Auberge du grand bois”. We kampeerden daar dan 3 weken in het bos en hadden het onwijs naar ons zin met het zwembad, de andere kinderen op de camping en met het bezoeken van dorpen, steden en grote supermarkten. Die vond ik nl als kind al leuk. Regelmatig aten we in de auberge die bij de camping hoorde en mijn zusje en ik bestelden afwisselend slakken, een pasteitje met ragout, een omelet of forel. Vooral de omelet heb ik nergens lekkerder gegeten dan daar. Mijn ouders aten vooral gerechten die wij toen niet lekker vonden, maar die ik nu nog wel eens zou willen proeven. Het was ook in deze auberge dat mijn vader zich ineens niet goed voelde en in het ziekenhuis van Montelimar belandde. De laatste keer dat hij uit eten ging is dus ook in deze auberge geweest. Kortom, dit is een bijzondere plek voor ons gezin.

Mijn vader in de keuken van de auberge

De kok van de aunberge (tevens een van de eigenaren van de camping)  had een inspirerende invloed op mijn vader, die graag in de keuken stond. Tijdens een avondje borrelen met hem bij de tent kwam het gesprek op het injecteren van vlees met drank. Dat leek mijn vader wel wat dus de volgende dag stonden we met de hele familie in de Franse apotheek waar mijn vader in zijn (niet zo beste) Frans probeerde duidelijk te maken wat hij wilde. Hij wilde iets “pour injecter la viande” waarbij hij een denkbeeldige spuit in zijn arm zette. Er waren dus al snel misverstanden en de apotheker begreep er niets van. Een andere toerist bracht uitkomst door in iets beter Frans uit te leggen wat mijn vader wilde, waarop de apotheker toeschietelijker werd. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet meer weet of we ook daadwerkelijk met een injectiespuit met naald de apotheek verlieten, maar we hebben er de rest van de vakantie lol om gehad.

Bron: Kookpunt
Met deze marinadespuit kun je bijv. vlees of fruit injecteren met marinade of drank. Denk hierbij aan varkenshaas met whisky of druiven met wodka. De enige vereiste is dat de te injecteren vloeistof dun is, want anders verstopt de naald.
Wat moet je doen om zo’n marinadespuit te winnen?
  • Volg me via bloglovin’ of twitter of geef mijn facebookpagina een like.
  • Laat een reactie achter en vertel me waar je de marinadespuit voor zou willen gebruiken. Vergeet niet een geldig emailadres in te vullen anders kan ik je niet bereiken als je gewonnen hebt.

De actie loopt af op dinsdag 29 juli 2014 om 21.00 uur. De volgende dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

EN DE WINNARES IS………CHRISTIEN!!! Gefeliciteerd Christien; de marinadespuit komt zo snel mogelijk naar je toe.

Categorie: reizen Tags: winactie

Vorig bericht: « Kardemomcake met Griekse yoghurt voor de swap zonder naam
Volgend bericht: Review: Over rook – meneer Wateetons »

Lees Interacties

Reacties

  1. Christien

    18 juli 2014 om 08:20

    Hoi Martine, Ik zou er een gemarineerd beenhammetje mee willen maken en dan garen in de houtoven! Dat injecteren van whisky zie ik ook wel zitten. Kortom, ideeën genoeg. Groet Christien

  2. Mirne

    22 juli 2014 om 13:30

    Ik zou er marinade mee in een brisket spuiten. En dan uren op de bbq. 😀

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in