• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella

23 oktober 2016 By Martine Reageer

Een paar keer per jaar ontvangt een groot aantal foodbloggers de foodybox van Kroon op het Werk. Daarin zitten diverse produkten om te proberen. Er zitten regelmatig produkten in die ik niet zo gauw zelf zou aanschaffen, maar die toch verrassend uitpakken. Zo eten wij nog steeds regelmatig een broodje burger de luxe van Tivall met wat sla en knoflooksaus. Die burgers zou ik zelf nooit gekocht hebben, maar we vinden ze heel lekker.

Deze keer zat er o.a. spelt-pizzadeeg van Tante Fanny in waar ik deze witte pizza met koolrabi mee maakte. Eigenlijk vonden we het meer brood dan pizza, maar evengoed was de bodem lekker. Een goed alternatief als je binnen een kwartier een pizza(brood) in de oven wilt hebben na een lange werkdag bijvoorbeeld. Deze pizza is namelijk zo klaar en je gebruikt voor de topping gewoon wat je in huis hebt. Ideaal dus voor restverwerking. Beetje crème fraîche, tomatensaus of roomkaas 
over? Gebruik je dat gewoon als basis. En als topping kun je bijvoorbeeld restjes kip, garnalen, kaas en/of groenten gebruiken. 

Het formaat van de deeglap is 36 bij 24 cm en was wat ons betreft voldoende voor 2 personen. Je zou de pizza ook in kleine stukjes kunnen snijden om bij een borrel te serveren.

 

Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella

 

Ingrediënten

  • 400 gram spelt-pizzadeeg koelvers (Tante Fanny)
  • 2 eetlepels roomkaas (zacht en luchtig monchou)
  • 1 eetlepel verse pesto
  • 1/2 koolrabi in heel dunne schijfjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gram serranoham
  • peper, zout en gedroogde oregano
Verwarm de oven voor op 240 (hetelucht 220) graden. Als je een pizzasteen hebt leg je die in de oven. Meng de pesto met de roomkaas en besmeer het deeg met het mengsel.Verdeel de koolrabi over het deeg en strooi de ringetjes bosui erover. Scheur de ham in de stukjes en verdeel over het deeg. Snijd de mozzarella in stukjes en strooi over de pizza. Strooi er wat peper, zout en oregano over en bak de pizza ongeveer 15 minuten in de oven.
Het koelverse deeg van Tante Fanny heb ik gekregen; de mening is die van mijzelf.

Categorie: Pasta en pizza

Vorig bericht: « Tosti met grote garnalen en kruidenboter
Volgend bericht: Bananencake met amandel en crème d’ipomée »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in