Een paar keer per jaar ontvangt een groot aantal foodbloggers de foodybox van Kroon op het Werk. Daarin zitten diverse produkten om te proberen. Er zitten regelmatig produkten in die ik niet zo gauw zelf zou aanschaffen, maar die toch verrassend uitpakken. Zo eten wij nog steeds regelmatig een broodje burger de luxe van Tivall met wat sla en knoflooksaus. Die burgers zou ik zelf nooit gekocht hebben, maar we vinden ze heel lekker.
Deze keer zat er o.a. spelt-pizzadeeg van Tante Fanny in waar ik deze witte pizza met koolrabi mee maakte. Eigenlijk vonden we het meer brood dan pizza, maar evengoed was de bodem lekker. Een goed alternatief als je binnen een kwartier een pizza(brood) in de oven wilt hebben na een lange werkdag bijvoorbeeld. Deze pizza is namelijk zo klaar en je gebruikt voor de topping gewoon wat je in huis hebt. Ideaal dus voor restverwerking. Beetje crème fraîche, tomatensaus of roomkaas
over? Gebruik je dat gewoon als basis. En als topping kun je bijvoorbeeld restjes kip, garnalen, kaas en/of groenten gebruiken.
Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella
Ingrediënten
- 400 gram spelt-pizzadeeg koelvers (Tante Fanny)
- 2 eetlepels roomkaas (zacht en luchtig monchou)
- 1 eetlepel verse pesto
- 1/2 koolrabi in heel dunne schijfjes
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 50 gram serranoham
- peper, zout en gedroogde oregano
Geef een reactie