• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Workshop brood bakken bij Levine

7 maart 2013 By Martine 4 Reacties

Een van mijn plannen voor 2013 (nee, geen goed voornemen; daar doe ik niet aan 🙂 ) is het volgen van wat workshops op kookgebied. Inmiddels heb ik een workshop taarten maken gedaan, een (niet zo goede) workshop bonbons maken en gisteren de workshop brood bakken bij Levine.
Levine staat bekend om haar foodblog met fantastische (brood)bak recepten en ze is zo succesvol dat de workshops steeds binnen een mum van tijd vol zitten. Ik was dus blij dat het me gelukt is een plaatsje te veroveren voor 1 van de de basisworkshops.
Om half 11 schoof ik bij Levine aan de keukentafel en maakte ik kennis met de overige cursisten. Er hing al snel een gezellige sfeer en na wat uitleg over de broden die we gingen maken werden we aan het werk gezet. Levine had de ingrediënten voor de broden al klaar gezet. Die hoefden we dus alleen nog maar in de kneedmachine te doen. Ze had ook al van te voren een poolish (voordeeg) gemaakt.

Stap voor stap werden we door het hele proces geloodst. We kregen tussendoor steeds uitleg over bijv. hoe het brood “op spanning” te brengen, hoe het rijsproces in elkaar zit en hoe je uiteindelijk het brood vormt voordat het de oven ingaat. Ook leerde ik dat je het rijsproces tijdelijk kunt stoppen door het deeg in de koelkast te leggen. Nog een handige tip is dat je wat olie in een spuitflesje kunt doen om zo je handen of de kom in te vetten tegen het plakken van deeg.

Terwijl de eerste broden lagen te rijzen, maakten we het deeg voor de zachte broodjes, die we na de lunch zouden gaan maken. Dit keer wogen we zelf de ingrediënten af en ontdekten we dat dit deeg veel steviger was dan het deeg van eerder die morgen.

Toen al het deeg klaar was aten we een heerlijke lunch met diverse door Levine gebakken broden. Stuk voor stuk heerlijk van smaak!

Na de lunch sneden we de broden hier en daar in en gingen ze de oven in.

Het andere deeg was inmiddels klaar dus konden we aan de slag met de zachte broodjes.
Levine liet diverse manieren zien om de broodjes “op spanning” te brengen en te vormen dmv knoop- en vlechtwerk. Dat viel nog helemaal niet mee, maar uiteindelijk hadden we allemaal ten minste wel een paar broodjes waar we erg tevreden over waren.

De eerste broden kwamen uit de oven en wat zagen die er fantastisch uit. Je hoorde ze gewoon uit de oven nog naknisperen en de verse knapperigheid straalde er vanaf.

Levine leerde ons ook de bakkersformule, waarmee je van ieder soort brood kunt uitrekenen hoeveel bloem, gist, vocht en zout er nodig is om een goed brood te maken.

Ook de zachte broodjes zagen er fantastisch uit. We besmeerden ze nog snel met wat gesmolten boter zodat ze mooi gingen glanzen en toen was de dag alweer voorbij.

Met een tas vol vers brood en een hoofd vol plannen ging ik weer naar huis. Ik heb ontzettend veel geleerd vandaag en kan iedereen aanraden eens een workshop bij Levine te doen. Ik kan niet wachten om te gaan oefenen met bakken en later nog eens een andere workshop te doen.
Uiteraard aten we ’s avonds brood als avondmaaltijd. Dat was smullen!

Categorie: brood, workshop

Vorig bericht: « Workshop taarten maken bij Paulien Culinair
Volgend bericht: Ovenschotel met nachos »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sabine

    8 maart 2013 om 16:32

    Wauuuw, ik ga kijken wanneer de eerstvolgende mogelijkheid is. Ik wil dit ook! 😀

    Beantwoorden
  2. Carmen Heijligers

    8 maart 2013 om 16:43

    mmmm ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Martine

    8 maart 2013 om 16:49

    Dit wil jij ook ja 🙂 Het was echt heel leuk en leerzaam.

    Beantwoorden
  4. Martine

    8 maart 2013 om 16:50

    Het smaakte ook heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in