• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Workshop brood bakken bij Levine

7 maart 2013 By Martine 4 Reacties

Een van mijn plannen voor 2013 (nee, geen goed voornemen; daar doe ik niet aan 🙂 ) is het volgen van wat workshops op kookgebied. Inmiddels heb ik een workshop taarten maken gedaan, een (niet zo goede) workshop bonbons maken en gisteren de workshop brood bakken bij Levine.
Levine staat bekend om haar foodblog met fantastische (brood)bak recepten en ze is zo succesvol dat de workshops steeds binnen een mum van tijd vol zitten. Ik was dus blij dat het me gelukt is een plaatsje te veroveren voor 1 van de de basisworkshops.
Om half 11 schoof ik bij Levine aan de keukentafel en maakte ik kennis met de overige cursisten. Er hing al snel een gezellige sfeer en na wat uitleg over de broden die we gingen maken werden we aan het werk gezet. Levine had de ingrediënten voor de broden al klaar gezet. Die hoefden we dus alleen nog maar in de kneedmachine te doen. Ze had ook al van te voren een poolish (voordeeg) gemaakt.

Stap voor stap werden we door het hele proces geloodst. We kregen tussendoor steeds uitleg over bijv. hoe het brood “op spanning” te brengen, hoe het rijsproces in elkaar zit en hoe je uiteindelijk het brood vormt voordat het de oven ingaat. Ook leerde ik dat je het rijsproces tijdelijk kunt stoppen door het deeg in de koelkast te leggen. Nog een handige tip is dat je wat olie in een spuitflesje kunt doen om zo je handen of de kom in te vetten tegen het plakken van deeg.

Terwijl de eerste broden lagen te rijzen, maakten we het deeg voor de zachte broodjes, die we na de lunch zouden gaan maken. Dit keer wogen we zelf de ingrediënten af en ontdekten we dat dit deeg veel steviger was dan het deeg van eerder die morgen.

Toen al het deeg klaar was aten we een heerlijke lunch met diverse door Levine gebakken broden. Stuk voor stuk heerlijk van smaak!

Na de lunch sneden we de broden hier en daar in en gingen ze de oven in.

Het andere deeg was inmiddels klaar dus konden we aan de slag met de zachte broodjes.
Levine liet diverse manieren zien om de broodjes “op spanning” te brengen en te vormen dmv knoop- en vlechtwerk. Dat viel nog helemaal niet mee, maar uiteindelijk hadden we allemaal ten minste wel een paar broodjes waar we erg tevreden over waren.

De eerste broden kwamen uit de oven en wat zagen die er fantastisch uit. Je hoorde ze gewoon uit de oven nog naknisperen en de verse knapperigheid straalde er vanaf.

Levine leerde ons ook de bakkersformule, waarmee je van ieder soort brood kunt uitrekenen hoeveel bloem, gist, vocht en zout er nodig is om een goed brood te maken.

Ook de zachte broodjes zagen er fantastisch uit. We besmeerden ze nog snel met wat gesmolten boter zodat ze mooi gingen glanzen en toen was de dag alweer voorbij.

Met een tas vol vers brood en een hoofd vol plannen ging ik weer naar huis. Ik heb ontzettend veel geleerd vandaag en kan iedereen aanraden eens een workshop bij Levine te doen. Ik kan niet wachten om te gaan oefenen met bakken en later nog eens een andere workshop te doen.
Uiteraard aten we ’s avonds brood als avondmaaltijd. Dat was smullen!

Categorie: brood, workshop

Vorig bericht: « Workshop taarten maken bij Paulien Culinair
Volgend bericht: Ovenschotel met nachos »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sabine

    8 maart 2013 om 16:32

    Wauuuw, ik ga kijken wanneer de eerstvolgende mogelijkheid is. Ik wil dit ook! 😀

    Beantwoorden
  2. Carmen Heijligers

    8 maart 2013 om 16:43

    mmmm ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Martine

    8 maart 2013 om 16:49

    Dit wil jij ook ja 🙂 Het was echt heel leuk en leerzaam.

    Beantwoorden
  4. Martine

    8 maart 2013 om 16:50

    Het smaakte ook heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in