• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Workshop Cut the Crab met Angélique Schmeinck tijdens 24 Kitchen & Cottages

2 mei 2015 By Martine Reageer

Tijdens mijn bezoek aan 24 Kitchen & Cottages deed ik mee aan de workshop Cut the Crab met  Angélique Schmeinck. Ik heb al een paar keer naar krabbenpoten staan kijken op de markt, maar wist niet goed wat ik er mee moest. Aan een hele krab kopen en schoonmaken durfde ik niet eens te denken, De kans om me voor deze workshop in te schrijven greep ik dus met beide handen aan. Dit wilde ik leren.

Workshop Cat the Crab

De groep die in de rij voor het gebouw van de workshop stond was best groot, maar eenmaal binnen bleek dat geen enkel probleem. Er waren werktafels genoeg en er lag voor iedereen een snijplank en een gekookte krab klaar.

We verzamelden eerst rondom Angélique zodat iedereen haar goed kon zien en vervolgens vertelde ze ons het verschil tussen een mannetje (pijl op buik) en een vrouwtje (heeft een staart om haar eitjes vast te houden).

Na ons het liefdesleven van de krab uitgelegd te hebben (krabben hebben een voorspel van 8 dagen!) maakte ze het beeld nog wat levendiger door, zichzelf begeleidend op gitaar, een “ode aan de krab” te zingen.

De stemming zat erin en het werd tijd voor het echte werk: het ontleden van de krab.Dat ontleden is best een flinke klus en de spetters vliegen in het rond. Maar qua smaak is het niet te vergelijken met de nepkrab (surimi) die je vaak krijgt ipv echte verse krab. Nee, dan verse krab, heerlijk zilt en als je de lever mengt met het krabvlees weet je niet wat je proeft. De moeite waard om even voor te klussen.

Het schoonmaken van een krab

 

Je begint met de poten van het lijf te draaien. Dan duw je het lijf onder  pantser vandaan. Daar moet je even kracht voor zetten. Aan het lijf zitten een soort tentakels zitten; dat zijn de  dodemansvingers; die eet je niet en haal je er dus af. Dan schep je met een lepel de lever uit de zijkanten van het pantser.

Het lijf snijd je doormidden en peuter je leeg met een kreeftenpen of een prikker. De poten geef je steeds voorzichtig 2 tikjes met een hamer zodat het pantser barst. Je kunt het vlees er nu met een prikker rustig uitduwen of peuteren.
Daarna kun je het krabvlees gebruiken waarvoor je wil. Wij roerden de lever door het krabvlees en aten het zo op. Heerlijk.

Categorie: workshop Tags: krab

Vorig bericht: « 24 kitchen and cottages
Volgend bericht: Gemberkoekjes met of zonder meelwormen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in