Het bekende theemerk Celestial seasonings heeft 3 nieuwe wintersmaken en dat was aanleiding een aantal foodbloggers uit te nodigen voor een leuke taartworkshop met Life of Pie Amsterdam.
Lauren de Vries en Kim Schilte zijn de meiden achter Life of Pie. Ze zijn nog maar een paar maanden bezig, maar het succes van dit bedrijf met de bijzondere taarten is overweldigend.
Tijdens de workshop lieten ze ons zien hoe je van een simpele biscuittaart een indrukwekkend versierde taart kunt maken. Binnen een mum van tijd (ze doen het vaker) stonden er 2 prachtige dripcakes voor ons neus, rijkelijk versierd met snoep, chocolade, nougat, noten en kerstversieringen.
De chocoladetaart was gevuld met botercreme, waarbij gebruik was gemaakt van de mandarin orange spice thee van Celestial Seasonings.
Na de demonstratie mochten we zelf aan de slag. We schoven aan een tafel waarop een enorme voorraad aan eetbare attributen lag die we konden gebruiken. Ook niet eetbare versiering was in ruime mate aanwezig. Zelfs de vaas met bloemen werd uiteindelijk kaalgeplukt.
We begonnen met het drippen van de verder kant en klaar aangeleverde taart. Het bleek nog niet zo makkelijk om de vloeibare, warme gekleurde slagroom in een dusdanige hoeveelheid op de taart te spuiten dat het er in precies de goede hoeveelheid van de taart droop. maar ik ben ervan overtuigd dat het prima te doen is als je dat een beetje oefent.
We hadden het advies gekregen er vooral niet te lang over na te denken, maar lekker te gaan versieren. Dat hebben we gedaan en er stonden dan ook al snel bont versierde taarten op tafel. Grappig hoe iedereen met dezelfde taart en dezelfde spullen begint en alle taarten er toch heel verschillend uitzien aan het eind.
Er werden nog foto’s gemaakt van alle taarten op rij en we proefden van een van de voorbeeldtaarten met uiteraard een kopje thee.
Het is gelukt om de taart heelhuids thuis te krijgen en hij is grotendeels verorberd tijdens een etentje met collega’s.
Geef een reactie