• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals

19 december 2016 By Martine Reageer

Het bekende theemerk Celestial seasonings heeft 3 nieuwe wintersmaken en dat was aanleiding een aantal foodbloggers uit te nodigen voor een leuke taartworkshop met  Life of Pie Amsterdam. 

Lauren de Vries en Kim Schilte zijn de meiden achter Life of Pie. Ze zijn nog maar een paar maanden bezig, maar het succes van dit bedrijf met de bijzondere taarten is overweldigend.

Tijdens de workshop lieten ze ons zien hoe je van een simpele biscuittaart een indrukwekkend versierde taart kunt maken. Binnen een mum van tijd (ze doen het vaker) stonden er 2 prachtige dripcakes voor ons neus, rijkelijk versierd met snoep, chocolade, nougat, noten en kerstversieringen.
De chocoladetaart was gevuld met botercreme, waarbij gebruik was gemaakt van de mandarin orange spice thee van Celestial Seasonings.

Na de demonstratie mochten we zelf aan de slag. We schoven aan een tafel waarop een enorme voorraad aan eetbare attributen lag die we konden gebruiken. Ook niet eetbare versiering was in ruime mate aanwezig. Zelfs de vaas met bloemen werd uiteindelijk kaalgeplukt.

We begonnen met het drippen van de verder kant en klaar aangeleverde taart. Het bleek nog niet zo makkelijk om de vloeibare, warme gekleurde slagroom in een dusdanige hoeveelheid op de taart te spuiten dat het er in precies de goede hoeveelheid van de taart droop. maar ik ben ervan overtuigd dat het prima te doen is als je dat een beetje oefent.

We hadden het advies gekregen er vooral niet te lang over na te denken, maar lekker te gaan versieren. Dat hebben we gedaan en er stonden dan ook al snel bont versierde taarten op tafel. Grappig hoe iedereen met dezelfde taart en dezelfde spullen begint en alle taarten er toch heel verschillend uitzien aan het eind.

Er werden nog foto’s gemaakt van alle taarten op rij en we proefden van een van de voorbeeldtaarten met uiteraard een kopje thee.

Het is gelukt om de taart heelhuids thuis te krijgen en hij is grotendeels verorberd tijdens een etentje met collega’s.

Categorie: workshop Tags: taart

Vorig bericht: « Toblerone dessert
Volgend bericht: Simpele steak sandwich »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in