• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Workshop dumplings (jiaozi) maken

24 september 2015 By Martine 5 Reacties

Dit is Maggie, die fantastische Chinese dumplings (jiaozi) maakt en verkoopt.

Workshop

 

Omdat ik nog nooit dumplings gemaakt had volgde ik bij haar een workshop in Koog aan de Zaan. Meestal geeft ze de workshops in een restaurantkeuken, maar omdat we maar met 6 deelnemers was werden we bij haar thuis ontvangen.
Maggie vertelde dat ze in 2001 vanuit China in Nederland is komen wonen en hier maar erg weinig echt Chinees eten kon vinden. Ze besloot het zelf te gaan maken en van het een kwam het ander. Nu geeft ze workshops, verkoopt haar dumplings en staat op evenementen als de Taste of Amsterdam en de Pure markt.
Jiaozi worden erg veel gegeten in China en er zijn zelfs restaurants die alleen maar Jiaozi verkopen. Ze worden gegeten als ontbijt, lunch, avondeten of snack. Je kunt ze uitstekend invriezen en bevroren bereiden. Alleen daar werd ik al enthousiast van.
Dumplings kunnen allerlei vullingen hebben, maar ze bevatten meestal varkensvlees, rundvlees of kip. Daarnaast wordt er veel groente gebruikt zoals: kool, prei, knoflook-bieslook en Chinese paddenstoelen. Ook lenen dumplings zich erg goed voor vegetarische varianten met bijv, spitskool en shiitake.

Het maken van de dumplings

 

Omdat het deeg moet rusten en de vulling maken ook best veel tijd kost had Maggie alles voorbereid. Er lag voor iedere deelnemer een bol deeg klaar en iedereen had een snijplank, mes en houten rolstok.
Ze demonstreerde hoe het deeg gemaakt wordt en daarna konden we zelf aan de slag.

Dumplings

Ingrediënten voor het deeg (recept van Dumpling Sisters)

  • 300 gram patentbloem
  • 220 ml heet water
  • een snufje zout

Meng de ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Vervolgens laat je het 3 kwartier rusten. Intussen kun je de vulling maken (recept ).

Bereidingswijze

 

Neem een bolletje deeg en rol dat uit tot een worst. Snijd die worst in stukjes, duw ze een beetje in de vorm van een vierkant en leg ze op het snijvlak neer.

Dan druk je ze plat en zou je ongeveer de vorm en grootte van een bitterkoekje moeten hebben.

Rol dan aan iedere kant van je deegballetje met de houten rolstok naar het midden toe, zodanig dat de zijkanten van het deeglapje dun wordt en de binnenkant iets dikker. Dit is omdat je de zijkanten op elkaar drukt bij het vouwen en je anders heel veel deeg proeft op de vouwkant. Dit is niet zo lekker.

Bijschrift toevoegen

Dan leg je een deegplakje op je hand en doet er een lepel vulling op. Niet te veel, want dan vouw je de vulling eruit en plakt het deeg niet goed aan elkaar.

Dan vouw je de randen tegen elkaar aan en drukt het deeg goed aan.Op internet zijn diverse filmpjes te zien van hoe je dat kunt doen.

Je kunt dumplings koken, bakken of stomen. Ik vond zelf de gebakken en gestoomde dumplings het lekkerst. Ze zijn ook bevroren in een minuut of 10 klaar dus het is een erg snelle maaltijd als je de voorbereidingen eenmaal gehad hebt.

Je serveert de dumplings met een sojasausje om ze in te dopen (recept later deze week).

Uiteraard kost het even tijd voor je het uitrollen en vouwen van het deeg onder de knie hebt, maar ik was toch niet ontevreden over mijn vouwkunsten. Maggie liet zien hoe je de dumplings bakt, kookt en stoomt en daarna hebben we heerlijk zitten smullen.

Inmiddels heb ik ze thuis ook al eens gemaakt. Dit weekend komt het recept online.

Ik kan iedereen aanraden ook eens een workshop bij Maggie te volgen. Ze is overigens ook te volgen op Facebook.

Hebben jullie wel eens zelf dumplings gemaakt?

Categorie: workshop

Vorig bericht: « Koekjes met kardemom
Volgend bericht: Chinese dumplings (jiaozi) met gehakt, koolrabi en wortel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tessa / I am Cooking with Love

    24 september 2015 om 18:17

    Wat ontzettend leuk dat je dit gedaan hebt. Zoiets lijkt me nou ook enig om te doen. Weleens op internet naar gezocht maar dat was dan of heel ver weg of erg prijzig. En dan liet ik het maar.

    Zelf heb ik natuurlijk ook wel eens wat geprobeerd. Bijv om mooi bapao te vouwen. Ging 'm niet worden! haha. Dus dan maar een ordinair bolletje van maken.

    Maar goed ik ga zeker even op haar site kijken.

    Groetjes, Tessa

    Beantwoorden
  2. Martine

    24 september 2015 om 18:55

    Doen Tessa! Het was echt heel leuk. Zoiets is net het zetje dat je nodig hebt om het thuis ook te gaan doen. In de volgende post (zaterdag) zit een vrij duidelijk filmpje waarop je kunt zien hoe je ze kunt vouwen.

    Beantwoorden
  3. Tessa / I am Cooking with Love

    24 september 2015 om 19:31

    Ben benieuwd naar je volgende posten. Maareh je schreef dat het dus bij haar thuis gegeven werd. Is het dan veel staan of kan je ook zittend vouwen. 😉

    Beantwoorden
  4. Martine

    24 september 2015 om 19:45

    Zittend vouwen en rollen ging prima. Sommige mensen vinden het lekkerder om te staan bij het rollen, maar wat mij betreft kon het heel goed zittend.

    Beantwoorden
  5. Tessa / I am Cooking with Love

    29 september 2015 om 14:47

    Ok. Lang staan is lastig. Krijg pijn in mijn rug enzo vandaar. 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in