• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Workshop dumplings (jiaozi) maken

24 september 2015 By Martine 5 Reacties

Dit is Maggie, die fantastische Chinese dumplings (jiaozi) maakt en verkoopt.

Workshop

 

Omdat ik nog nooit dumplings gemaakt had volgde ik bij haar een workshop in Koog aan de Zaan. Meestal geeft ze de workshops in een restaurantkeuken, maar omdat we maar met 6 deelnemers was werden we bij haar thuis ontvangen.
Maggie vertelde dat ze in 2001 vanuit China in Nederland is komen wonen en hier maar erg weinig echt Chinees eten kon vinden. Ze besloot het zelf te gaan maken en van het een kwam het ander. Nu geeft ze workshops, verkoopt haar dumplings en staat op evenementen als de Taste of Amsterdam en de Pure markt.
Jiaozi worden erg veel gegeten in China en er zijn zelfs restaurants die alleen maar Jiaozi verkopen. Ze worden gegeten als ontbijt, lunch, avondeten of snack. Je kunt ze uitstekend invriezen en bevroren bereiden. Alleen daar werd ik al enthousiast van.
Dumplings kunnen allerlei vullingen hebben, maar ze bevatten meestal varkensvlees, rundvlees of kip. Daarnaast wordt er veel groente gebruikt zoals: kool, prei, knoflook-bieslook en Chinese paddenstoelen. Ook lenen dumplings zich erg goed voor vegetarische varianten met bijv, spitskool en shiitake.

Het maken van de dumplings

 

Omdat het deeg moet rusten en de vulling maken ook best veel tijd kost had Maggie alles voorbereid. Er lag voor iedere deelnemer een bol deeg klaar en iedereen had een snijplank, mes en houten rolstok.
Ze demonstreerde hoe het deeg gemaakt wordt en daarna konden we zelf aan de slag.

Dumplings

Ingrediënten voor het deeg (recept van Dumpling Sisters)

  • 300 gram patentbloem
  • 220 ml heet water
  • een snufje zout

Meng de ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Vervolgens laat je het 3 kwartier rusten. Intussen kun je de vulling maken (recept ).

Bereidingswijze

 

Neem een bolletje deeg en rol dat uit tot een worst. Snijd die worst in stukjes, duw ze een beetje in de vorm van een vierkant en leg ze op het snijvlak neer.

Dan druk je ze plat en zou je ongeveer de vorm en grootte van een bitterkoekje moeten hebben.

Rol dan aan iedere kant van je deegballetje met de houten rolstok naar het midden toe, zodanig dat de zijkanten van het deeglapje dun wordt en de binnenkant iets dikker. Dit is omdat je de zijkanten op elkaar drukt bij het vouwen en je anders heel veel deeg proeft op de vouwkant. Dit is niet zo lekker.

Bijschrift toevoegen

Dan leg je een deegplakje op je hand en doet er een lepel vulling op. Niet te veel, want dan vouw je de vulling eruit en plakt het deeg niet goed aan elkaar.

Dan vouw je de randen tegen elkaar aan en drukt het deeg goed aan.Op internet zijn diverse filmpjes te zien van hoe je dat kunt doen.

Je kunt dumplings koken, bakken of stomen. Ik vond zelf de gebakken en gestoomde dumplings het lekkerst. Ze zijn ook bevroren in een minuut of 10 klaar dus het is een erg snelle maaltijd als je de voorbereidingen eenmaal gehad hebt.

Je serveert de dumplings met een sojasausje om ze in te dopen (recept later deze week).

Uiteraard kost het even tijd voor je het uitrollen en vouwen van het deeg onder de knie hebt, maar ik was toch niet ontevreden over mijn vouwkunsten. Maggie liet zien hoe je de dumplings bakt, kookt en stoomt en daarna hebben we heerlijk zitten smullen.

Inmiddels heb ik ze thuis ook al eens gemaakt. Dit weekend komt het recept online.

Ik kan iedereen aanraden ook eens een workshop bij Maggie te volgen. Ze is overigens ook te volgen op Facebook.

Hebben jullie wel eens zelf dumplings gemaakt?

Categorie: workshop

Vorig bericht: « Koekjes met kardemom
Volgend bericht: Chinese dumplings (jiaozi) met gehakt, koolrabi en wortel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tessa / I am Cooking with Love

    24 september 2015 om 18:17

    Wat ontzettend leuk dat je dit gedaan hebt. Zoiets lijkt me nou ook enig om te doen. Weleens op internet naar gezocht maar dat was dan of heel ver weg of erg prijzig. En dan liet ik het maar.

    Zelf heb ik natuurlijk ook wel eens wat geprobeerd. Bijv om mooi bapao te vouwen. Ging 'm niet worden! haha. Dus dan maar een ordinair bolletje van maken.

    Maar goed ik ga zeker even op haar site kijken.

    Groetjes, Tessa

    Beantwoorden
  2. Martine

    24 september 2015 om 18:55

    Doen Tessa! Het was echt heel leuk. Zoiets is net het zetje dat je nodig hebt om het thuis ook te gaan doen. In de volgende post (zaterdag) zit een vrij duidelijk filmpje waarop je kunt zien hoe je ze kunt vouwen.

    Beantwoorden
  3. Tessa / I am Cooking with Love

    24 september 2015 om 19:31

    Ben benieuwd naar je volgende posten. Maareh je schreef dat het dus bij haar thuis gegeven werd. Is het dan veel staan of kan je ook zittend vouwen. 😉

    Beantwoorden
  4. Martine

    24 september 2015 om 19:45

    Zittend vouwen en rollen ging prima. Sommige mensen vinden het lekkerder om te staan bij het rollen, maar wat mij betreft kon het heel goed zittend.

    Beantwoorden
  5. Tessa / I am Cooking with Love

    29 september 2015 om 14:47

    Ok. Lang staan is lastig. Krijg pijn in mijn rug enzo vandaar. 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in