• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Worstenbroodjes

25 mei 2019 By Martine 2 Reacties

Er stonden al eerder worstenbroodjes op Duizend en 1 dag, maar de foto was wel echt heel erg slecht; de broodjes zagen er niet mooi uit en waren soms zelfs opengescheurd. Dat vroeg om verbetering. En zie hier, de verbeterde versie van de worstenbroodjes. Lekker zachte fluffy broodjes met een kruidige gehaktvulling.

Ik deed net als bij de saucijzenbroodjes soezenbeslag door het gehakt omdat het daar wat smeuïger van wordt en er wat door uitzet zodat er minder ruimte zit tussen brood en gehakt. Je kunt het ook gewoon weglaten.

Opwarmen

De broodjes zijn gebakken uitstekend in te vriezen. Opwarmen doe je in een oven van 175 graden (of 155 graden hetelucht). Als ze op kamertemperatuur zijn een minuut of 10 en bevroren ongeveer 15 minuten. Dit hangt een beetje van je oven af. Je kunt ze ook eerst ontdooien in de magnetron. Leg ze bij het opwarmen in het midden van de oven op een rooster of bakplaat.

worstenbroodjes

Worstenbroodjes

INGREDIËNTEN VOOR 16 BROODJES

voor het deeg

  • 500 gram bloem
  • 10 gram basterdsuiker
  • 275 ml lauwe volle melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 10 gram zout
  • 50 ml olie

voor het soezenbeslag

  • 50 ml melk
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 groot ei

voor het gehakt

  • 500 gram gemengd gehakt
  • soezenbeslag op kamertemperatuur
  • 1 geklutst ei
  • 50 gram paneermeel, beschuit of panko
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels worcestersauce
  • 2 theelepels mosterd

Voor de afwerking

  • 1 losgeklopt ei

Maak eerst het soezenbeslag. Daarvoor doe je de melk en de boter in een steelpan. Verwarm tot de boter gesmolten is en doe er dan in 1 keer de bloem en het zout  bij. Roer goed door tot alle bloem is opgenomen en laat dit op laag vuur een paar minuten garen. Laat heel even een beetje afkoelen en doe dan van het vuur af het ei erbij. Roer goed door tot het ei helemaal is opgenomen en het een stevig beslag is geworden. In het begin lijkt het of het ei niet goed mengt, maar dat is een kwestie van blijven roeren.
Laat het beslag afkoelen.

Meng de bloem met de suiker, gist en olie in een kom. Voeg de melk en het zout toe en kneed het mengsel met de hand of met een keukenmachine tot een soepel deeg. Doe er evt een scheutje water bij als het deeg nog wat te droog is (ik gebruikte 1,5 eetlepel water).

Laat het deeg, afgedekt met plastic, een kwartiertje rusten op een warme plaats.

Doe het gehakt met de overige ingrediënten in een kom en kneed goed door. Verdeel het gehakt in stukjes van ongeveer 30 gram en rol ze tot een worstje.

Haal steeds een stukje deeg van ongeveer 45 gram van de bol deeg en vorm er een bolletje van. Dit doe je door je hand als een kommetje over je deegbolletje heen te zetten en het dan rond te rollen over het aanrecht terwijl je je pink en je duim steeds iets dichter naar elkaar toebrengt. Zo komt er spanning op het deeg te staan. Rol dan met een deegroller het bolletje deeg tot een ovaal plat plakje. Leg er een worstje op en vouw de ovaal dubbel. Het deegplakje moet zo groot zijn dat dat precies past. Druk de randjes goed tegen elkaar aan en rol het broodje dan een paar keer over het aanrecht. Je kunt terwijl je dat doet de zijkanten van het broodje naar beneden duwen zodat het overtollige deeg er vanzelf afvalt. Leg de broodjes met de naad naar beneden op bakpapier op een bakplaat. Kwast in met het losgeklopte ei en laat een uur onder plasticfolie rijzen op een warme plaats. Smeer de broodjes vlak voor ze de oven in gaan nog een keer in met losgeklopt ei.

Verwarm de oven voor op 230 graden (210 hetelucht) en bak de broodjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Categorie: borrelhapje

Vorig bericht: « Poké Bowl met avocado, komkommer, Hollandse garnalen en gerookte zalm
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: mei »

Lees Interacties

Reacties

  1. Voedingsblog

    27 mei 2019 om 14:43

    Ziet er erg lekker uit en ben benieuwd hoe het smaakt, ik ga het uitproberen, bedankt voor het delen! 🙂

    Beantwoorden
    • Martine

      27 mei 2019 om 18:18

      Dankjewel! Ik ben benieuwd wat je van de worstenbroodjes vindt.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in