• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Wortelcakejes

28 maart 2013 By Martine Reageer

Als je de foodblogs een beetje volgt is het je vast niet ontgaan dat er op veel blogs foto’s staan met het logo van de foodblogswap.  Dit initiatief is van Wendy en is ontstaan op het foodbloggersplatform op facebook. 
De foodblogswap houdt in dat iedereen een recept van een ander blog maakt en daarvan deze week een verslag post. Ik kreeg de opdracht iets te maken van het blog van Sanne van SJ Kitchen. Zij heeft een blog met voornamelijk zoete recepten waarvan veel recepten me aanspreken. Ik koos uiteindelijk voor deze wortelcakejes. Als extraatje voegde ik er gehakte walnoten aan toe.

 

wortelcakejes

 

Ingrediënten

  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • beetje zout
  • 225 gram geraspte wortels
  • Evt  75 gram gehakte walnoten
Verwarm de oven voor op 180°C en doe cupcake houders in een muffinblik of zet ze op een bakplaat.
Roer suiker en olie goed door elkaar. Ik gebruikte de mixer.
Doe de eieren erbij. Mix weer tot alles goed gemengd is en voeg dan de rest van de ingrediënten, op de wortels na, erbij. Mix alles goed door elkaar.
Tenslotte doe je de wortels (en evt walnoten) erbij en roer je het beslag nog even goed door.
Vul de vormpjes driekwart met beslag. Doe ze in de oven en bak ze in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als er geen deeg meer van een saté prikker komt.
Ik had nog een restje bonbonvulling die er erg lekker bij bleek te smaken. Het was een mengsel van slagroom met chocola en whisky dat een beetje per ongeluk ontstaan is door op goed geluk wat te doen. Helaas heb ik daar niets van opgeschreven dus dat moet ik nog maar eens proberen te maken.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: cake, foodblogswap

Vorig bericht: « Winactie: paaspakket
Volgend bericht: Tosti met pesto, kaas en rivierkreeftjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in