Als je de foodblogs een beetje volgt is het je vast niet ontgaan dat er op veel blogs foto’s staan met het logo van de foodblogswap. Dit initiatief is van Wendy en is ontstaan op het foodbloggersplatform op facebook.
De foodblogswap houdt in dat iedereen een recept van een ander blog maakt en daarvan deze week een verslag post. Ik kreeg de opdracht iets te maken van het blog van Sanne van SJ Kitchen. Zij heeft een blog met voornamelijk zoete recepten waarvan veel recepten me aanspreken. Ik koos uiteindelijk voor deze wortelcakejes. Als extraatje voegde ik er gehakte walnoten aan toe.
wortelcakejes
Ingrediënten
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 175 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 150 gram bloem
- 1,5 theelepel baking soda
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- beetje zout
- 225 gram geraspte wortels
- Evt 75 gram gehakte walnoten
Verwarm de oven voor op 180°C en doe cupcake houders in een muffinblik of zet ze op een bakplaat.
Roer suiker en olie goed door elkaar. Ik gebruikte de mixer.
Doe de eieren erbij. Mix weer tot alles goed gemengd is en voeg dan de rest van de ingrediënten, op de wortels na, erbij. Mix alles goed door elkaar.
Tenslotte doe je de wortels (en evt walnoten) erbij en roer je het beslag nog even goed door.
Vul de vormpjes driekwart met beslag. Doe ze in de oven en bak ze in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als er geen deeg meer van een saté prikker komt.
Ik had nog een restje bonbonvulling die er erg lekker bij bleek te smaken. Het was een mengsel van slagroom met chocola en whisky dat een beetje per ongeluk ontstaan is door op goed geluk wat te doen. Helaas heb ik daar niets van opgeschreven dus dat moet ik nog maar eens proberen te maken.
Geef een reactie