Ik ben altijd op zoek naar lekkere recepten voor makreel, omdat we in de zomer nogal eens zelfgevangen makreel te verwerken hebben. Maarten rookt de makrelen dan in zijn rookton. Omdat het makreelseizoen nog niet begonnen is kocht ik op de Lindenmarkt 2 supergoede gestoomde makrelen. De termen gestoomd en gerookt worden vaak door elkaar gebruikt, maar gerookte makreel is koudgerookt en gestoomde makreel is warmgerookt. We stopten er 1 in de vriezer en de andere gebruikte ik voor een wrap. De wraps kwamen van een kraam met olijven ed, maar zijn ook te koop bij de Turk. Alleen heb ik daar alleen witte gezien en deze keer hadden we (erg lekkere) bruine. Volgens mij moeten ze ook prima zelf te maken zijn, dus ik ga nog even op zoek naar hoe dat moet. Je kunt ook gewoon een tortilla gebruiken.
Wrap met gerookte makreel
Ingrediënten voor 2 wraps
- 2 bruine (brood)wraps
- 1 gestoomde makreel
- 3 gesnipperde augurkjes
- 3 gesnipperde sjalotjes (ze waren erg klein)
- 4 handen gemengde sla
- 1 eetlepel mayonaise
- peper
- evt wat hete pepersaus (van de Turk)
Meng de schoongemaakte makreel een lepel mayonaise en wat peper. Verdeel de makreel over de wrap (uitsmeren of alleen in het midden). Leg er dan de stukjes augurk en de sjalotjes op en bedek met de gemengde sla. Een beetje pepersaus erover zorgt voor een beetje pit. Oprollen en klaar.
In stukjes gesneden met een prikkertje erin (tegen het uitrollen) ook erg lekker als buffet- of borrelhapje.
Geef een reactie