Lekkere maaltijd voor een warme dag. De volgende keer zou ik deze wrap met een tortilla maken ipv een broodwrap. Ik denk dat dat nog lekkerder is.
Wrap met ketjapkip
Ingrediënten voor 2 wraps
- 4 kippendijen zonder bot (in stukjes gesneden)
- 1 Spaanse peper (fijngehakt met pitjes of zonder pitjes voor mildere variant))
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 cm gember (fijngehakt)
- 2 broodwraps (Turkse winkel)
- wat olie om in te bakken
- 150 ml ketjap
- 2 eetlepels honing
- 50 ml water
- 2 flinke handen sla
- stukjes komkommer en tomaat
Verhit de olie in een koekenpan en bak de peper, knoflook en gember een minuutje. Voeg de kip toe en bak rondom op hoog vuur een beetje bruin. Roer ketjap, honing en water goed en giet het mengsel bij de kip. Laat afgedekt ( met aluminiumfolie of deksel) zachtjes koken tot de kip gaar is (kwartiertje). Laat dan op hoog vuur zonder deksel inkoken tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet verbrandt. Als er een dikke sauslaag op de kip zit en het niet veel verder kan inkoken is het klaar. Verdeel de kip, sla, komkommer en tomaat over de wrap en rol hem op.
Anoniem
Hi Martine,
Ik heb het vanavond gemaakt 'for dinner'. Lekker was het. Alleen gebruik ik de volgende keer minder ketjap en geen honing want de ketjap was zoet genoeg en voor het inkoken/indikken is ketjap alleen wel voldoende. Al met al een heerlijk maaltje. Vind je het goed als ik je recept gebruik voor m'n blog? Met een verwijzing naar jou site natuurlijk!
Groetjes, Tessa
Hoi Tessa, leuk dat je het gemaakt hebt. Die honing hoeft natuurlijk helemaal niet. Ik vind het soms ook wat te zoet. Vaak meng ik een beetje op de gok en dan pakt het de ene keer wat zoeter uit dan de andere keer. Het is prima als je mijn recept wilt gebruiken. Leuk.
Groetjes, Martine
Ok dank je!! 😉