Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets maken van Huis van Belle. Huis van Belle is een virtueel inloophuis voor meiden van 12 t/m 17 jaar. De website is opgericht door Eline en Ruth en geeft informatie op gebieden als beauty, zelfbeeld, koken enz. Het ziet er allemaal aantrekkelijk uit en als ik tot de doelgroep behoorde zou ik er zeker regelmatig komen.
Het was even zoeken naar een geschikt recept, maar toen ik de zalmbonbon van Madelon zag, was ik direct verkocht. Als ik uit eten ga en er staat een zalmbonbon op de kaart zal ik hem bestellen en hij stond al een tijd op mijn verlanglijstje om eens zelf te maken. Bovendien had ik net best veel aantrekkelijk geprijsde gerookte zalm ingeslagen, dus dat kwam ook mooi uit.Als extra vulling deed ik er rivierkreeftjes door.
Het recept is voor 4 personen. Ik maakte vrij kleine bonbons zodat ze als voorgerechtje konden dienen. Ik had nog veel vulling over, maar met wat extra zalm was dat nog lekker op een stokbroodje.
Zalmbonbon
Ingrediënten
- 9 plakken gerookte zalm (ik gebruikte 200 gram kleine plakken)
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 bakje kruidenroomkaas
- 3 middelgrote augurken
- 1/2 zoete appels (bijv. fuji)
- 1 pakje rivierkreeftjes
- rucola, veldsla of andere sla
- versgemalen peper
- wat geroosterd brood
- huishoudfolie
Leg een ruim stuk huishoudfolie over een kommetje, kopje of vormpje en bekleed met zalm. Doe de vulling erin en draai dan het huishoudfolie strak zodat de zijkanten van de zalm naar elkaar toekomen en je er een soort bonbon van maakt (hier zie je foto’s van dat proces).
Nu kun je de zalmbonbon in de koelkast bewaren om hem bijv. ’s avonds of de volgende dag te eten. Ik vond het zelf een heerlijk lunchgerecht met wat geroosterd brood en veldsla, maar als je de bonbons niet te groot maakt kun je het ook heel goed als voorgerechtje of buffethapje serveren. Kortom; dit is een blijvertje!
Geef een reactie