• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zalmbonbon

25 september 2013 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets maken van Huis van Belle. Huis van Belle is een virtueel inloophuis voor meiden van 12 t/m 17 jaar. De website is opgericht door Eline en Ruth en geeft informatie op gebieden als beauty, zelfbeeld, koken enz. Het ziet er allemaal aantrekkelijk uit en als ik tot de doelgroep behoorde zou ik er zeker regelmatig komen.
Het was even zoeken naar een geschikt recept, maar toen ik de zalmbonbon van Madelon zag, was ik direct verkocht. Als ik uit eten ga en er staat een zalmbonbon op de kaart zal ik hem bestellen en hij stond al een tijd op mijn verlanglijstje om eens zelf te maken. Bovendien had ik net best veel aantrekkelijk geprijsde gerookte zalm ingeslagen, dus dat kwam ook mooi uit.Als extra vulling deed ik er rivierkreeftjes door.
Het recept is voor 4 personen. Ik maakte vrij kleine bonbons zodat ze als voorgerechtje konden dienen. Ik had nog veel vulling over, maar met wat extra zalm was dat nog lekker op een stokbroodje.

Zalmbonbon

 

Ingrediënten

  • 9 plakken gerookte zalm (ik gebruikte 200 gram kleine plakken)
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 3 middelgrote augurken
  • 1/2 zoete appels (bijv. fuji)
  • 1 pakje rivierkreeftjes
  • rucola, veldsla of andere sla
  • versgemalen peper
  • wat geroosterd brood
  • huishoudfolie
Schil de appel en snijd de appel en de augurk in kleine stukjes. Snijd 1/3 van de zalm in kleine stukjes. Roer de crème fraîche en de roomkaas door elkaar en voeg de blokjes augurk en appel toe. Roer samen met de in stukjes gesneden rivierkreeftjes en de stukjes zalm door elkaar en voeg naar smaak peper toe.
Leg een ruim stuk huishoudfolie over een kommetje, kopje of vormpje en bekleed met zalm. Doe de vulling erin en draai dan het huishoudfolie strak zodat de zijkanten van de zalm naar elkaar toekomen en je er een soort bonbon van maakt (hier zie je foto’s van dat proces).
Nu kun je de zalmbonbon in de koelkast bewaren om hem bijv. ’s avonds of de volgende dag te eten. Ik vond het zelf een heerlijk lunchgerecht met wat geroosterd brood en veldsla, maar als je de bonbons niet te groot maakt kun je het ook heel goed als voorgerechtje of buffethapje serveren. Kortom; dit is een blijvertje!

Categorie: voorgerechten Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Pruimentaart
Volgend bericht: Risotto met geroosterde paprika en sticky spek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in