Dit recept is via het blog van Nick en het blog van Caroline bij mij terecht gekomen. Omdat ik toevallig alle ingrediënten in huis had toen ik deze zalmtartaar zag heb ik het maar direct gemaakt. En het smaakte uitstekend, dus dit ga ik zeker vaker serveren. Omdat ik niet zo van een zuurtje in mijn eten houd heb ik er iets minder limoen in gedaan. Ik had er ook voor kunnen kiezen een partje limoen op het bord te leggen zodat ieder naar smaak limoen toe kan voegen.
Zalmtartaar
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 g gerookte zalm
- 1 rijpe avocado
- 1½ lente ui
- ½ rode peper, zonder zaadjes
- zout en versgemalen, zwarte peper
- scheutje limoensap
- evt 2 garneerringen
Snijd de zalm in kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit. Snijd de avocado in kleine stukjes en doe er een beetje limoensap over. Behalve dat dit smaak toevoegt zorgt het sap er ook voor dat de avocado niet bruin wordt. Snijd de rode peper en de lente ui in dunne ringetjes.Meng alles in een kommetje en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel het mengsel in tweeën en leg iedere helft op een bord. Mooier is om een garneerring te gebruiken. Dek af met plasticfolie en zet 10 minuten in de koelkast.
Als je de borden uit de koelkast haalt verwijder je de ring en laat je de tartaareven staan zodat de kou eraf gaat. Je kunt de tartaar nog garneren met ringetjes lente ui en rode peper
Bron: Written by Nick en Carolines blog
Caroline Brouwer
Wat leuk dat je het ook gemaakt hebt en bedankt voor de link.
Fijn weekend, Caroline