• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zarzuela

22 mei 2013 By Martine 4 Reacties

Voor de foodblogswap van mei kookte ik van de blog van Gereon: Gereons Keuken Thuis.  Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje op zijn blog te nemen. Je vindt er interviews, lekkere recepten, weetjes en veel wijnkennis. 


 

Al snel viel mijn oog op het recept van de zarzuela. Ik had nog nooit van het gerecht gehoord, maar aangezien Maarten af en toe kabeljauw vangt, was ik direct geïnteresseerd. Het bleek een heerlijke, zomerse maaltijd die we zeker vaker zullen eten, liefst met vers gevangen kabeljauw. 

Het gerecht is net zo’n kleurrijk allegaartje als de volkse theatervoorstelling waar het naar genoemd is. In Madrid staat het Teatro de la Zarzuela waar de humoristische zangspelen nog steeds opgevoerd worden.

zarzuela

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3  tenen knoflook in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 tl paprikapoeder pittig (ik gebruikte een pittige, gerookte variant)
  • 1 Spaans pepertje in kleine ringetjes (zonder zaadjes en zaadlijsten)
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 tomaten (in stukjes gesneden)
  • 250 ml witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 500 g zeevruchten gemengd
  • 500 g visfilet bijvoorbeeld kabeljauw in stukken
  • 10 grote gamba’s (garnering)
  • peterselie gehakt
  • peper, zout
  • citroen
 
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Voeg het laurierblad, de knoflook, saffraandraadjes, paprikapoeder en Spaanse peper toe en bak die even mee, zodat de aroma’s vrijkomen. Bak dan de tomatenpuree even mee en voeg daarna de tomaten toe. Laat alles even sudderen.
Doe de witte wijn en het visbouillonblokje erbij en laat even doorkoken. Voeg de kabeljauw en de zeevruchten toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 15 minuten doorsudderen.
Garneer daarna de Zarzuela met partjes citroen, wat gehakte peterselie en de verwarmde gamba’s.

Gereon geeft als wijnadvies: koude Spaanse rosé van de Garnacha druif.

 

Categorie: hoofdgerecht Tags: foodblogswap, vis

Vorig bericht: « Neighbourfood market
Volgend bericht: Slowjuicer: bietensap met appel »

Lees Interacties

Reacties

  1. gereon de leeuw

    22 mei 2013 om 07:18

    Goedemorgen Martine,

    Wat leuk dat je gekozen hebt voor Zarzuela. Ook heb ik nooit de link gelegd tussen het Zarzuela theater en dit gerecht. Leuk om te vernemen.
    Ik hoop dat het smaakt.
    Fijne dag Gereon

    Beantwoorden
  2. Martine

    22 mei 2013 om 08:30

    Het smaakte heerlijk Gereon!

    Beantwoorden
  3. Nell Nijssen

    27 mei 2013 om 17:10

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden
  4. Martine

    27 mei 2013 om 17:12

    Sorry Nell, ik wilde reageren op je reactie en heb hem toen per ongeluk verwijderd. En ik vond hem nog wel zo leuk 🙁

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in