• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zarzuela

22 mei 2013 By Martine 4 Reacties

Voor de foodblogswap van mei kookte ik van de blog van Gereon: Gereons Keuken Thuis.  Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje op zijn blog te nemen. Je vindt er interviews, lekkere recepten, weetjes en veel wijnkennis. 


 

Al snel viel mijn oog op het recept van de zarzuela. Ik had nog nooit van het gerecht gehoord, maar aangezien Maarten af en toe kabeljauw vangt, was ik direct geïnteresseerd. Het bleek een heerlijke, zomerse maaltijd die we zeker vaker zullen eten, liefst met vers gevangen kabeljauw. 

Het gerecht is net zo’n kleurrijk allegaartje als de volkse theatervoorstelling waar het naar genoemd is. In Madrid staat het Teatro de la Zarzuela waar de humoristische zangspelen nog steeds opgevoerd worden.

zarzuela

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3  tenen knoflook in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 tl paprikapoeder pittig (ik gebruikte een pittige, gerookte variant)
  • 1 Spaans pepertje in kleine ringetjes (zonder zaadjes en zaadlijsten)
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 tomaten (in stukjes gesneden)
  • 250 ml witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 500 g zeevruchten gemengd
  • 500 g visfilet bijvoorbeeld kabeljauw in stukken
  • 10 grote gamba’s (garnering)
  • peterselie gehakt
  • peper, zout
  • citroen
 
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Voeg het laurierblad, de knoflook, saffraandraadjes, paprikapoeder en Spaanse peper toe en bak die even mee, zodat de aroma’s vrijkomen. Bak dan de tomatenpuree even mee en voeg daarna de tomaten toe. Laat alles even sudderen.
Doe de witte wijn en het visbouillonblokje erbij en laat even doorkoken. Voeg de kabeljauw en de zeevruchten toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 15 minuten doorsudderen.
Garneer daarna de Zarzuela met partjes citroen, wat gehakte peterselie en de verwarmde gamba’s.

Gereon geeft als wijnadvies: koude Spaanse rosé van de Garnacha druif.

 

Categorie: hoofdgerecht Tags: foodblogswap, vis

Vorig bericht: « Neighbourfood market
Volgend bericht: Slowjuicer: bietensap met appel »

Lees Interacties

Reacties

  1. gereon de leeuw

    22 mei 2013 om 07:18

    Goedemorgen Martine,

    Wat leuk dat je gekozen hebt voor Zarzuela. Ook heb ik nooit de link gelegd tussen het Zarzuela theater en dit gerecht. Leuk om te vernemen.
    Ik hoop dat het smaakt.
    Fijne dag Gereon

    Beantwoorden
  2. Martine

    22 mei 2013 om 08:30

    Het smaakte heerlijk Gereon!

    Beantwoorden
  3. Nell Nijssen

    27 mei 2013 om 17:10

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden
  4. Martine

    27 mei 2013 om 17:12

    Sorry Nell, ik wilde reageren op je reactie en heb hem toen per ongeluk verwijderd. En ik vond hem nog wel zo leuk 🙁

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in