• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zarzuela

22 mei 2013 By Martine 4 Reacties

Voor de foodblogswap van mei kookte ik van de blog van Gereon: Gereons Keuken Thuis.  Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje op zijn blog te nemen. Je vindt er interviews, lekkere recepten, weetjes en veel wijnkennis. 


 

Al snel viel mijn oog op het recept van de zarzuela. Ik had nog nooit van het gerecht gehoord, maar aangezien Maarten af en toe kabeljauw vangt, was ik direct geïnteresseerd. Het bleek een heerlijke, zomerse maaltijd die we zeker vaker zullen eten, liefst met vers gevangen kabeljauw. 

Het gerecht is net zo’n kleurrijk allegaartje als de volkse theatervoorstelling waar het naar genoemd is. In Madrid staat het Teatro de la Zarzuela waar de humoristische zangspelen nog steeds opgevoerd worden.

zarzuela

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3  tenen knoflook in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 tl paprikapoeder pittig (ik gebruikte een pittige, gerookte variant)
  • 1 Spaans pepertje in kleine ringetjes (zonder zaadjes en zaadlijsten)
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 tomaten (in stukjes gesneden)
  • 250 ml witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 500 g zeevruchten gemengd
  • 500 g visfilet bijvoorbeeld kabeljauw in stukken
  • 10 grote gamba’s (garnering)
  • peterselie gehakt
  • peper, zout
  • citroen
 
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Voeg het laurierblad, de knoflook, saffraandraadjes, paprikapoeder en Spaanse peper toe en bak die even mee, zodat de aroma’s vrijkomen. Bak dan de tomatenpuree even mee en voeg daarna de tomaten toe. Laat alles even sudderen.
Doe de witte wijn en het visbouillonblokje erbij en laat even doorkoken. Voeg de kabeljauw en de zeevruchten toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 15 minuten doorsudderen.
Garneer daarna de Zarzuela met partjes citroen, wat gehakte peterselie en de verwarmde gamba’s.

Gereon geeft als wijnadvies: koude Spaanse rosé van de Garnacha druif.

 

Categorie: hoofdgerecht Tags: foodblogswap, vis

Vorig bericht: « Neighbourfood market
Volgend bericht: Slowjuicer: bietensap met appel »

Lees Interacties

Reacties

  1. gereon de leeuw

    22 mei 2013 om 07:18

    Goedemorgen Martine,

    Wat leuk dat je gekozen hebt voor Zarzuela. Ook heb ik nooit de link gelegd tussen het Zarzuela theater en dit gerecht. Leuk om te vernemen.
    Ik hoop dat het smaakt.
    Fijne dag Gereon

    Beantwoorden
  2. Martine

    22 mei 2013 om 08:30

    Het smaakte heerlijk Gereon!

    Beantwoorden
  3. Nell Nijssen

    27 mei 2013 om 17:10

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden
  4. Martine

    27 mei 2013 om 17:12

    Sorry Nell, ik wilde reageren op je reactie en heb hem toen per ongeluk verwijderd. En ik vond hem nog wel zo leuk 🙁

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in