Maarten gaat regelmatig met zijn bootje de zee op om te vissen. Soms vangt hij makreel die hij dan rookt of we kunnen na afloop van zo’n tochtje een kabeljauwfilet of scharretje bakken. Hij heeft ook eens een keer een zeebaars gevangen en afgelopen week kwam hij met 2 heerlijke zeetongen thuis. Die combineerden goed met de eerste aardappels uit de moestuin en ook de kapucijners kwamen uit de tuin van het werk.
Zeetong met gebakken aardappels, kapucijners, ui en spek
Ingredienten
- 2 zeetongen
- aardappels
- kapucijners
- spekjes
- ui
- zout
- beetje bloem
- boter om in te bakken
Schrob de aardappels schoon onder de kraan. Verse nieuwe aardappels (Gloria) hoef je niet te schillen. De schil is zo dun dat je ze ook bijna niet kan schillen. Kook ze 15 minuten, giet af en schud dan even goed met de pan heen en weer. Zo krijg je een lekker korstje met bakken. Laat ze liefst helemaal afkoelen.
Bestrooi de tong (vraag de visboer om de vis schoon te maken en evt kop en staart te verwijderen) met bloem, peper en zout.
Dop de kapucijners, spoel ze even af en doe ze in een pannetje met koud water.
Bak de aardappels in boter. Bestrooi ze evt met wat bloem voor extra knapperigheid.
Snijd de ui in halve ringen. Bak het spek en voeg na een tijdje de ui toe (tijdstip hangt af van hoe uitgebakken je het spek wilt). Kook intussen de kapucijners in ongeveer 10 minuten gaar. Als de kapucijners gaar zijn giet je ze af en doe je ze bij het spek/ui mengsel.
Als de aardappels klaar zijn doe je die ook in de pan met het spekmengsel. Smelt ruim boter in de koekenpan en bak de tong in een paar minuten aan elke kant lichtbruin en gaar.
Manolito van Galen
Hoi Martine,
Dank je wel voor het recept.
Ziet er heerlijk uit.
Wat zijn naast de 2 zeetongen de hoeveelheden van de overige ingrediënten?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Martine
De hoeveelheden maken niet zo uit. Ik maakt het met wat restjes die ik nog had liggen.