Brasserie Sailor’s Inn en Zeker Zeeuws
De lunch
Daarna werden we verrast met heerlijke gewokte mosselen met kokos, chili en Thaise basilicum. Het brood wat erbij geserveerd werd was heerlijk in de saus te dopen. Het brood waarin zeesla verwerkt was smaakte lekker ziltig. We dronken er Brut de Zelande bij van Wijnhoeve de kleine Schorre.
Het hoofdgerecht bestond uit een runderstoofpotje met gepofte biet en mosterd. De ingrediënten uiteraard weer van Zeeuwse grond (vleesboerderij Boot, bieten van lennert den Boer en mosterd van John van Leeuwen). Ook de dikke frieten die we erbij kregen waren prima. De combinatie met het IPA bier Kapitein Rooijbosch van Brouwerij Vermeersen heb ik niet geproefd ivm nog naar huis moeten rijden. We kregen een flesje mee naar huis zodat ik die alsnog kan proberen. Kapitein Rooijbosch is een legendarische fictieve Zeeuwsch-Vlaamse held die de naam aan de plaats Yokohama gegeven zou hebben door het bevel aan 2 bemanningsleden om aan wal te gaan (Yokohama: Zeeuws voor Jo en Ko ga maar).
De perentaart die we als dessert kregen was gemaakt met gekaramelliseerde peer en zoete notenpesto met een glaasje Zeeuwse appelcider (De plantage, Kruiningen).
Ik heb genoten van de lunch, de informatie en het gezelschap. Leuk om zo eens met je neus op een keurmerk gedrukt te worden, want daar had ik me eigenlijk nog nooit zo in verdiept. Nu ga ik er toch meer op letten.
Geef een reactie