• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor’s Inn in Zeeland

28 december 2018 By Martine Reageer

Brasserie Sailor’s Inn en Zeker Zeeuws

Vorige maand reisde ik af naar Bruinisse in Zeeland voor een heerlijke brunch bij Brasserie Sailor’s Inn. Deze brunch was op uitnodiging van Zeeuwse foodie, Fleur Verloo van Brasserie Sailor’s Inn en Karin van Zeker Zeeuws.
Zeker Zeeuws is een een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier (bron: website Zeker Zeeuws).
Brasserie Sailor’s Inn ligt langs het water en in de zomer kun je er heerlijk op het terras zitten. Op het moment dat wij er waren was de Brasserie helemaal in winterse sfeer ingericht.
Fleur vertelde ons terwijl we aan tafel zaten wat meer over de brasserie en het menu dat samengesteld was door chef-kok Marco Verspeten. Dat zou uiteraard uit voornamelijk Zeeuwse produkten bestaan.

De lunch

Ik was bij een Zeeuwse lunch al een beetje bang voor oesters en daar begonnen we inderdaad mee. Oesters zijn niet bepaald mijn lievelings, maar ik vind dat je alles moet proberen voor je gaat piepen. Ik slikte dus dapper een oester naar binnen. En die viel best mee. Sterker nog, die was best lekker. Deze oesters waren stevig van structuur en dat hapt lekkerder weg dan de wat zachtere variant. We kregen 3 verschillende oesters, met tomatensalsa, groene kruidensalsa met knoflook en een sojavinaigrette. Die laatste werd door het gezelschap om me heen als lekkerst beoordeeld.

Daarna werden we verrast met heerlijke gewokte mosselen met kokos, chili en Thaise basilicum. Het brood wat erbij geserveerd werd was heerlijk in de saus te dopen. Het brood waarin zeesla verwerkt was smaakte lekker ziltig. We dronken er Brut de Zelande bij van Wijnhoeve de kleine Schorre.

Het hoofdgerecht bestond uit een runderstoofpotje met gepofte biet en mosterd. De ingrediënten uiteraard weer van Zeeuwse grond (vleesboerderij Boot, bieten van lennert den Boer en mosterd van John van Leeuwen). Ook de dikke frieten die we erbij kregen waren prima. De combinatie met het IPA bier Kapitein Rooijbosch van Brouwerij Vermeersen heb ik niet geproefd ivm nog naar huis moeten rijden. We kregen een flesje mee naar huis zodat ik die alsnog kan proberen. Kapitein Rooijbosch is een legendarische fictieve Zeeuwsch-Vlaamse held die de naam aan de plaats Yokohama gegeven zou hebben door het bevel aan 2 bemanningsleden om aan wal te gaan (Yokohama: Zeeuws voor Jo en Ko ga maar).

De perentaart die we als dessert kregen was gemaakt met gekaramelliseerde peer en zoete notenpesto met een glaasje Zeeuwse appelcider (De plantage, Kruiningen).

Ik heb genoten van de lunch, de informatie en het gezelschap. Leuk om zo eens met je neus op een keurmerk gedrukt te worden, want daar had ik me eigenlijk nog nooit zo in verdiept. Nu ga ik er toch meer op letten.

Categorie: uit eten

Vorig bericht: « Review: Koekjesbijbel van Rutger van den Broek
Volgend bericht: 10 borrelhapjes voor Oud en Nieuw »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in