• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor’s Inn in Zeeland

28 december 2018 By Martine Reageer

Brasserie Sailor’s Inn en Zeker Zeeuws

Vorige maand reisde ik af naar Bruinisse in Zeeland voor een heerlijke brunch bij Brasserie Sailor’s Inn. Deze brunch was op uitnodiging van Zeeuwse foodie, Fleur Verloo van Brasserie Sailor’s Inn en Karin van Zeker Zeeuws.
Zeker Zeeuws is een een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier (bron: website Zeker Zeeuws).
Brasserie Sailor’s Inn ligt langs het water en in de zomer kun je er heerlijk op het terras zitten. Op het moment dat wij er waren was de Brasserie helemaal in winterse sfeer ingericht.
Fleur vertelde ons terwijl we aan tafel zaten wat meer over de brasserie en het menu dat samengesteld was door chef-kok Marco Verspeten. Dat zou uiteraard uit voornamelijk Zeeuwse produkten bestaan.

De lunch

Ik was bij een Zeeuwse lunch al een beetje bang voor oesters en daar begonnen we inderdaad mee. Oesters zijn niet bepaald mijn lievelings, maar ik vind dat je alles moet proberen voor je gaat piepen. Ik slikte dus dapper een oester naar binnen. En die viel best mee. Sterker nog, die was best lekker. Deze oesters waren stevig van structuur en dat hapt lekkerder weg dan de wat zachtere variant. We kregen 3 verschillende oesters, met tomatensalsa, groene kruidensalsa met knoflook en een sojavinaigrette. Die laatste werd door het gezelschap om me heen als lekkerst beoordeeld.

Daarna werden we verrast met heerlijke gewokte mosselen met kokos, chili en Thaise basilicum. Het brood wat erbij geserveerd werd was heerlijk in de saus te dopen. Het brood waarin zeesla verwerkt was smaakte lekker ziltig. We dronken er Brut de Zelande bij van Wijnhoeve de kleine Schorre.

Het hoofdgerecht bestond uit een runderstoofpotje met gepofte biet en mosterd. De ingrediënten uiteraard weer van Zeeuwse grond (vleesboerderij Boot, bieten van lennert den Boer en mosterd van John van Leeuwen). Ook de dikke frieten die we erbij kregen waren prima. De combinatie met het IPA bier Kapitein Rooijbosch van Brouwerij Vermeersen heb ik niet geproefd ivm nog naar huis moeten rijden. We kregen een flesje mee naar huis zodat ik die alsnog kan proberen. Kapitein Rooijbosch is een legendarische fictieve Zeeuwsch-Vlaamse held die de naam aan de plaats Yokohama gegeven zou hebben door het bevel aan 2 bemanningsleden om aan wal te gaan (Yokohama: Zeeuws voor Jo en Ko ga maar).

De perentaart die we als dessert kregen was gemaakt met gekaramelliseerde peer en zoete notenpesto met een glaasje Zeeuwse appelcider (De plantage, Kruiningen).

Ik heb genoten van de lunch, de informatie en het gezelschap. Leuk om zo eens met je neus op een keurmerk gedrukt te worden, want daar had ik me eigenlijk nog nooit zo in verdiept. Nu ga ik er toch meer op letten.

Categorie: uit eten

Vorig bericht: « Review: Koekjesbijbel van Rutger van den Broek
Volgend bericht: 10 borrelhapjes voor Oud en Nieuw »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in