• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Zeker Zeeuws in Brasserie Sailor’s Inn in Zeeland

28 december 2018 By Martine Reageer

Brasserie Sailor’s Inn en Zeker Zeeuws

Vorige maand reisde ik af naar Bruinisse in Zeeland voor een heerlijke brunch bij Brasserie Sailor’s Inn. Deze brunch was op uitnodiging van Zeeuwse foodie, Fleur Verloo van Brasserie Sailor’s Inn en Karin van Zeker Zeeuws.
Zeker Zeeuws is een een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier (bron: website Zeker Zeeuws).
Brasserie Sailor’s Inn ligt langs het water en in de zomer kun je er heerlijk op het terras zitten. Op het moment dat wij er waren was de Brasserie helemaal in winterse sfeer ingericht.
Fleur vertelde ons terwijl we aan tafel zaten wat meer over de brasserie en het menu dat samengesteld was door chef-kok Marco Verspeten. Dat zou uiteraard uit voornamelijk Zeeuwse produkten bestaan.

De lunch

Ik was bij een Zeeuwse lunch al een beetje bang voor oesters en daar begonnen we inderdaad mee. Oesters zijn niet bepaald mijn lievelings, maar ik vind dat je alles moet proberen voor je gaat piepen. Ik slikte dus dapper een oester naar binnen. En die viel best mee. Sterker nog, die was best lekker. Deze oesters waren stevig van structuur en dat hapt lekkerder weg dan de wat zachtere variant. We kregen 3 verschillende oesters, met tomatensalsa, groene kruidensalsa met knoflook en een sojavinaigrette. Die laatste werd door het gezelschap om me heen als lekkerst beoordeeld.

Daarna werden we verrast met heerlijke gewokte mosselen met kokos, chili en Thaise basilicum. Het brood wat erbij geserveerd werd was heerlijk in de saus te dopen. Het brood waarin zeesla verwerkt was smaakte lekker ziltig. We dronken er Brut de Zelande bij van Wijnhoeve de kleine Schorre.

Het hoofdgerecht bestond uit een runderstoofpotje met gepofte biet en mosterd. De ingrediënten uiteraard weer van Zeeuwse grond (vleesboerderij Boot, bieten van lennert den Boer en mosterd van John van Leeuwen). Ook de dikke frieten die we erbij kregen waren prima. De combinatie met het IPA bier Kapitein Rooijbosch van Brouwerij Vermeersen heb ik niet geproefd ivm nog naar huis moeten rijden. We kregen een flesje mee naar huis zodat ik die alsnog kan proberen. Kapitein Rooijbosch is een legendarische fictieve Zeeuwsch-Vlaamse held die de naam aan de plaats Yokohama gegeven zou hebben door het bevel aan 2 bemanningsleden om aan wal te gaan (Yokohama: Zeeuws voor Jo en Ko ga maar).

De perentaart die we als dessert kregen was gemaakt met gekaramelliseerde peer en zoete notenpesto met een glaasje Zeeuwse appelcider (De plantage, Kruiningen).

Ik heb genoten van de lunch, de informatie en het gezelschap. Leuk om zo eens met je neus op een keurmerk gedrukt te worden, want daar had ik me eigenlijk nog nooit zo in verdiept. Nu ga ik er toch meer op letten.

Categorie: uit eten

Vorig bericht: « Review: Koekjesbijbel van Rutger van den Broek
Volgend bericht: 10 borrelhapjes voor Oud en Nieuw »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in